35.7 C
Belgrade
35.7 C
Belgrade
5, jul, 2022

Emanuel Makron izgubio apsolutnu većinu u parlamentu

Izlaznost na današnjim izborima je prema navodima francuskog MUP-a, posle obrađenih 74 procenata glasačkog materijala, iznosila 46,92 odsto.

Prema rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, na osnovu 74 odsto obrađenog glasačkog maetrijala, koalicija Zajedno predsednika države Emanuela Makrona vodi sa 36,17 procenata osvojenih glasova ili 128 mandata u skupštini, objavljeno je na sajtu francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nova narodna ekološka i socijalna unija (Nupes) Žan-Lik Melanšona osvojila je 27,48 odsto glasova ili 51 mandat u parlamentu.

Žan-Lik Melanšon: Potpuni poraz predsedničke stranke

 

Lider Nova narodna ekološka i socijalna unija (Nupes) Žan-Lik Melanšona pozdravio je večeras nakon drugog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj „totalno razbijanje predsedničke stranke“.

 

„Niko nema većinu. Francuska se izjasnila i mora se reći nedovoljno, jer je nivo apstinenata i dalje previsok, što znači da veliki deo Francuske ne zna gde da se okrene, tako da su tri bloka na sličnom nivou“, naveo je Melanšon, prenosi Figaro.

 

Le Pen: Ubedljivo najveća pobeda naše političke porodice

Na trećem mestu je RN Marin Le Pen sa osvojenih 21,46 odsto glasova, odnosno 61 poslaničko mesto.

Četvrti su Republikanci sa 8,03 odsto glasova, odnosno 49 mandata, navodi francusko Ministarstvo.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Dan kad su Srbi nadmudrili Bugare

Kada je osamdesetih godina 19. veka došlo do naglih zahlađenja odnosa između Srbije i Bugarske, a kasnije i rata, Leskovčani su bili zatečeni. U godinama...

Baja Mali Knindža oduševio recitacijom u rodnom kraju

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, napisao je i otpevao veliki broj pesama u kojima spominje rodni kraj. Ovoga puta, baš u rodnom kraju,...

Tradicionalna Ljubovijska regata biće održana 8. i 9. jula

Plovidba počinje u Rogačici, a cilj je 40 kilometara nizvodno u Ljuboviji. Tradicionalna Ljubovijska regata ove godine biće održana u petak, subotu, 8. i 9....

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare