18.7 C
Belgrade
18.7 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Dritan Abazović: Planiraju mi odmazdu zbog hapšenja Petra Lazovića

Premijer Crne Gore Dritan Abazović obavestio je čelnike javne i tajne policije da ga grupe bliske uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbednost Petru Lazoviću i njegovom ocu Zoranu, bivšem visokom policijskom funkcioneru, tagetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i planiraju neku vrstu odmazde.

Abazović je rekao „Vijestima“ da je od nadleznih tražio da prikupe podatke o tome i utvrde istinu, poručivši da ni u jednom, pa ni u konkretnom slučaju, nije vršio bilo kakav uticaj na tužioce i sudije, kako mu se spočitava iz tih struktura bliskih Lazoviću.

Abazović je rekao da mu je iz više izvora saopšteno da je u pričama grupa bliskih Lazovićima glavno targetirani zbog njihovog problema sa zakonom.

– Takođe, rečeno mi je i da pokušavaju da kreiraju atmosferu u kojoj ja, s pozicije predsednika Vlade, navodno pritiskam tužioce da procesuiraju Lazoviće i kriminalno – biznismensku grupu ljudi oko njih naveo je Abazović.

On je istakao da to može, ali i ne mora da bude istina.

– Nemam apsolutni nikakav strah od kradljivaca šljunka, onih za koje Europol tvrdi da su švercovali cigarete, kokain i zloupotrebljavali službeni položaj, ali sam želeo da se o tome, na zakonit način, a to mogu samo javna i tajna policija, pribave dodatne informacije i podaci rekao je Abazović.

On je ocenio da razume potrebu dela kriminalnih struktura da napadima na Vladu i njenom destablizacijom pokušaju izdejstvovati “ponovnu podelu karata”.

– Ali ne postoji scenario u kome će ruka pravde stati. Naprotiv, uzalud ima pokušaji sabotiranja, ekstremistički tonovi, govor mržnje ili pretnje poručio je Abazović.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare