31 C
Belgrade
30.5 C
Belgrade
30, jun, 2022

Dritan Abazović najavio brzo rešenje Temeljnog ugovora sa SPC

Predsednik crnogorske vlade naveo je danas da je cilj da se ima što širi konsenzus kada je reč o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Predsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, uprkos protivljenju članova izvršne vlasti iz SDP-a, ponovio je danas da je cilj da se ima što širi konsenzus kada je reč o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom(SPC).

„Ko god može da pomogne da se unapredi tekst, dobrodošao je. To pitanje ćemo vrlo brzo završiti, na način koji predviđaju Ustav i zakon, i biće prihvaćen u širokom konsenzusu“.

 

Abazović pozvao građane na odgovornost i štednju

 

Dritan Abazović rekao je danas da strahuje od krize, kako hrane tako i energenata, koja će nastupiti na jesen, uz apel građanima da budu odgovorni i štede gorivo i električnu energiju.

„Nije ovo apel da promene navike, ali jednostavno sve na svetu čeka teška godina, i ona neće zaobići ni Crnu Goru. Verujem da ćemo i tu situaciju prevazići“, rekao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Vojni vazduhoplovi večeras nad Banjicom

Vazduhoplovi Vojske Srbije izvršiće večeras više sletanja i poletanja sa helidroma "Banjički vis". To će biti radjeno u okviru redovne letačke obuke, najavilo je Ministarstvo...

Patrijarh srpski Porfirije: Za Hrista i Crkvu smo se neprestano rađali u Leliću i Ćelijama

Beseda Patrijarha srpskog G. Porfirija u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu, 29. jun 2022. godine Brate i saslužitelju, vVladiko Isihije, braćo i saslužitelji arhijereji...

Pravoslavna crkva i njeni vernici obelećaju dan svetog Manuila, Savela i Ismaila

Bili su rođena braća. Rođeni su u Persiji. Vaspitani u hrišćanskom duhu i kršteni. Bili su visoki činovnici kod persijskog cara Alamundara. Car ih je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare