20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Donjeck na udaru

Oružane snage Ukrajine noćas su četiri puta gađale Donjeck iz topova kalibra 155 mm i minobacača 120 mm, saopšio je zvaničnik Donjecke Narodne Republike (DNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, prenosi Tas.

Kijevski, Kirovski i Petrovski okrug granatirani su sa područja Pervomajskog i Marijinke, a ispaljeno je ukupno 15 granata i 10 mina.

– Nešto pre ponoći, Oružane snage Ukrajine ispalile su rakete sa zapaljivim granatama iz višecevnih raketnih sistema Grad na Vorošilovski i Kalinjinski okrug Donjecka – navodi se u saopštenju.

Ukrajinska vojska granatirala je i grad Krasni Luč u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), koristeći višestruki raketni sistem HIMARS, saopštio je zvaničnik misije LPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, prenosi Tas.

– Ranije su Oružane snage Ukrajine pucale iz sistema HIMARS na grad Stahanov u LNR, a u granatiranju su oštećeni vrtić i zgrada obrazovne ustanove – naveo je on, prenosi ruska agencija.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare