19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
6, jul, 2022

Dojave o bombama u školama širom Srbije i Ministarstvu finansija

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi dobilo je jutros više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je bezbedno, navodi se u saopštenju.

 

Evakuisano i Ministarstvo finansija zbog dojave o bombi

Zbog dojave o bombi koja je danas, između ostalog, stigla i na zvanične mejl adrese Ministarstva finansija, zgrada u Ulici Kneza Miloša 20 u kojoj je sedište ministarstva je evakuisana, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Odmah po primljenoj dojavi o bombi, pozvane su kontradiverzione ekipe MUP-a, koje će izvršiti proveru prostorija.

 

 

Nove dojave o bombama i u školama u Vojvodini

 

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama ponovo su stigle i na mejlove vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

Objekti su evakuisani prema ranije utvrđenoj proceduri, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a utvrde da je to bezbedno.

Dojave o bombama u školama Zlatiborskog okruga

U tridesetak škola u Zlatiborskom okrugu jutros su stigle dojave o bombama.

Mejlovi su počeli da stižu noćas oko dva sata školama u Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju i Sjenici, a jutros srednjim školama u Užicu i osnovnim u Kosjeriću, Bajinoj Bašti, Čajetini, Arilju i Požegi.

Dojave o bombama u više osnovnih i srednjih škola u Moravičkom okrugu

Na mejl adrese više čačanskih osnovnih i srednjih škola stigao je mejl u kome se navodi da su bombe postavljene u prostorije tih škola, a svi učenici su evakuisani.

Načelnica Školske uprave Moravičkog okruga Sladajana Parezanović rekla je da da su u toku noći i jutros stigle dojave u sve osnovne škole van područja grada Čačka, odnosno van gradskog područja, kao i u Osnovnu školu „Sveti Sava“ u samom Čačku, te i u dve srednje škole, Medicinsku i Mašinsko-saobraćajnu.

U svim srpskim osnovnim školama na KiM stigle dojave o bombama

U svim srpskim osnovnim školama na Kosovu i Metohiji noćas su stigle anonimne pretnje o postavljenim bombama.

Preteći mejlovi upućeni su na adrese 71 škole na KiM, a ovo je prvi put da mejl takve sadržine bude upućen u srpske obrazovne institucije u pokrajini, saopštila je Kancelarija za KiM.

KFOR pregledao dve osnovne škole u severnom delu Kosovske Mitrovice, na redu Medicinska

Timovi za razminiravanje pregledali su jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice dve osnovne škole i utvrdili da su dojave o bombama bile lažne, posle čega su krenuli u Medicinsku školu, izjavio je za Tanjug portparol Kosovske policije za Sever Branislav Radović.

Proveru anonimnih dojava o bombama koje su noćas dobile, kako je navela Kancelarija za Kosovo i Metohiju, sve srpske osnovne škole na Kosovu i Metohiji, u Severnoj Mitrovici obavljaju EOD timovi Kfora.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare