27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Dodik: Sastaću se sa Putinom u petak u Sankt Peterburgu

Srpski član Predsedništva BiH naveo je da će sastanak sa Putinom biti održan nakon plenarne sednice Ekonomskog foruma 17. juna.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

„Prekosutra putujem u Sankt Peterburg gde ću učestvovati na Ekonomskom forumu. Na tom forumu uobičajeno učestvuje i ruski predsednik Vladimir Putin“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik: U Briselu nije potpisan nikakav sporazum, načelno dogovoreno kako posle izbora

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ponovio je danas da na sastanku lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom u Briselu ništa nije potpisano, ali da je načelno dogovoreno kako delovati nakon izbora u BiH.

„Moj nastup u Briselu, kao i nastup lidera Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske Petra Đokića i Nenada Stevandića je bio jedinstven, koordiniran i jasan“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare sa Đokićem i Stevandićem.

Nenad Nešić: Nisam potpisao zajedničku izjavu, ona je suprotna našem interesu

 

Predsednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić odbio je sinoć u Briselu da potpiše zajedničku izjavu lidera parlamentarnih stranaka u BiH u Briselu jer, kako je naveo, smatra da ona nije u interesu Republike Srpske i da je u suprotnosti sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske.

„Nenad Nešić isto misli i u Banjaluci i u Briselu. Meni je Republika Srpska uvek i svuda na prvom mestu, ne krijem se i ne bežim kao neki. Ako je Narodna skupština utvrdila stav da Republika Srpska smatra da je potrebno zadržati neutralan stav po pitanju krize u Ukrajini, niko od nas nema pravo da potpisuje izjavu u kojoj se daje kvalifikacija o toj krizi“, istakao je Nešić.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ukrajina ljuta: Turska nije smela da pusti ruski brod!

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je danas da je ruskom brodu, za koji se tvrdi da je prevozio ukrajinsko žito, dozvoljeno da napusti tursku...

Pripadnici ROSU se povukli iz Štrpca

Cilj je zastrašivanje i maltretiranje Srba u toj opštini, saopštila je Kancelarija za KiM. Akcija više od 30 pripadnika ROSU u Štrpcu je završena oko...

Slobodarska partija Austrije: Srbiji se ne može nametati spoljna politika

Harald Vilimski ističe da je spoljna politika nadležnost svake države i da niko spolja ne treba da se meša u to. Slobodarska partija Austrije (FPO)...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare