24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
7, jul, 2022

Dodik poslao hitno pismo Savetu bezbednosti UN; odmah za njim i Komšić

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poslao je pismo predsedavajućem Saveta bezbednosti UN.

Dodik je u pismu Savetu bezbednosti UN, kojem predsedava Estonija, naveo da nije postignuta saglasnost u okviru predsedništva BiH.

Mimo svih propisa i pravila, BiH će predstavljati stalni predstavnik BiH pri UN, tačnije zastupnik Federacije BiH.

Milorad Dodik je rekao da se RS tome protivi, pošto će to dovesti do velikih organizacionih problema na večerašnjoj sednici.

„Srpski narod, Republiku Srpsku i Srbiju će večeras predstavljati Vučić, a ne Alkalaj“, kazao je Dodik za RTS.

Vlasti RS će se obratiti saopštenjem.

Nakon što je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u pismu Savetu bezbednosti UN zatražio da se ambasadoru BiH Svenu Alkalaju ne dozvoli da govori na večerašnjoj sednici posvećenioj Haškom tribunalu, hrvatski član Predsedništva Željko Komšić uputio je svoje pismo u kojem navodi da Alkalaj ipak ima odobrenje za obraćanje.

Komšić je u pismu Jurgensonu naveo da Alkalaj ima odobrenje za obraćanje na sednici tog tela i da Dodik šaljući pismo nije postupio u skladu s procedurama Predsedništva BiH.

„Pripala mi je čast da vas informišem o tome da ambasador Sven Alkalaj kao predstavnik Bosne i Hercegovine ima odobrenje da se obrati Savetu bezbednosti na sednici koja će se održati danas“, napisao je Komšić.

Kako prenosi Klix.ba, Komšić je komentarišući pismo Dodika rekao da je on „razbojnik poput Mladića“.

„Taj istovremeno ne priznaje presude suda Ujedinjenih nacija i piše Savetu bezbednosti s ciljem da spreči obraćanje ambasadora BiH na sednici tog tela“, rekao je Komšić.

 

b92

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Jokić dobio nove saigrače: Dvojac iz Vašingtona pojačao Denver

Čelnici NBA ligaša Vašingtona prosledili su u Denver dvojicu košarkaša Kentavijusa Koldvel-Poupa i Iš Smita u zamenu za Montea Morisa i Vila Bartona, prenose...

Jaka Blažič napustio Cedevitu, karijeru nastavlja u Turskoj

Reprezentativac Slovenije i jedan od najboljih igrača Cedevita Olimpije u protekloj sezoni, Jaka Blažič, karijeru će nastaviti u turskom Bahčešehiru. Blažič nije produžio ugovor sa...

Nemanja Radonjić na pozajmici u Torinu

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić i zvanično je postao novi član Torina, objavljeno je na sajtu kluba. Radonjić je u Torinu na pozajmici iz Olimpik Marseja,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare