14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
9, decembar, 2022

Dodik poslao hitno pismo Savetu bezbednosti UN; odmah za njim i Komšić

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poslao je pismo predsedavajućem Saveta bezbednosti UN.

Dodik je u pismu Savetu bezbednosti UN, kojem predsedava Estonija, naveo da nije postignuta saglasnost u okviru predsedništva BiH.

Mimo svih propisa i pravila, BiH će predstavljati stalni predstavnik BiH pri UN, tačnije zastupnik Federacije BiH.

Milorad Dodik je rekao da se RS tome protivi, pošto će to dovesti do velikih organizacionih problema na večerašnjoj sednici.

„Srpski narod, Republiku Srpsku i Srbiju će večeras predstavljati Vučić, a ne Alkalaj“, kazao je Dodik za RTS.

Vlasti RS će se obratiti saopštenjem.

Nakon što je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u pismu Savetu bezbednosti UN zatražio da se ambasadoru BiH Svenu Alkalaju ne dozvoli da govori na večerašnjoj sednici posvećenioj Haškom tribunalu, hrvatski član Predsedništva Željko Komšić uputio je svoje pismo u kojem navodi da Alkalaj ipak ima odobrenje za obraćanje.

Komšić je u pismu Jurgensonu naveo da Alkalaj ima odobrenje za obraćanje na sednici tog tela i da Dodik šaljući pismo nije postupio u skladu s procedurama Predsedništva BiH.

„Pripala mi je čast da vas informišem o tome da ambasador Sven Alkalaj kao predstavnik Bosne i Hercegovine ima odobrenje da se obrati Savetu bezbednosti na sednici koja će se održati danas“, napisao je Komšić.

Kako prenosi Klix.ba, Komšić je komentarišući pismo Dodika rekao da je on „razbojnik poput Mladića“.

„Taj istovremeno ne priznaje presude suda Ujedinjenih nacija i piše Savetu bezbednosti s ciljem da spreči obraćanje ambasadora BiH na sednici tog tela“, rekao je Komšić.

 

b92

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare