12.4 C
Belgrade
12.4 C
Belgrade
24, septembar, 2022

Dodik: Niko ne može da otme imovinu Republike Srpske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je imovina Republike Srpske prema Dejtonskom mirovnom sporazumu samo imovina Republike Srpske i da to niko ne može da joj otme.

„Može sto sudova da presuđuje šta hoće, i visoki predstavnik da se zeza oko toga, ali je ovo naša imovina, naše poljoprivredno zemljište, šume, i niko ne može naći način da nas spreči da to koristimo“, rekao je Dodik u Banjaluci.

Jedino Republika Srpska ima kapacitet samoodrživosti u BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je potpuno jasno da jedino Republika Srpska ima kapacitet samoodrživosti u BiH i koliko je bilo ispravno što nije dozvolila da zbog priče o ulasku u EU izgubi svoju policiju.

„Svet se nalazi u potpunom neredu. Živimo novu realnost, gde se Zapad nalazi u liderskom deficitu, a globalni poredak se kreće ka multipolarnosti, koju predvode Rusija, Kina i mnogi drugi“, istakao je Dodik.

Milorad Dodik je to rekao komentarišući pisanje sarajevskog portala Klix da Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji bi sutra trebalo da razmatra Narodna skupština Republike Srpske predstavlja pokušaj da se zaobiđe zakon o državnoj imovini.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Sajam tradicionalne hrane i pića održao se danas na Sava Promenadi

Sajam tradicionalne hrane i pića, na kojem nastupa više od sto izlagača iz Srbije i regiona, održava se danas na beogradskom šetalištu Sava promenada,...

Rusija: Mihail Mizincev postao zamenik ministra odbrane

Načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev postao je novi zamenik ministra odbrane, saopštila je danas ruska vojska. "General-pukovnik Mihail Mizincev imenovan je...

Vang Ji: Kina podržava napore ka mirnom rešenju krize u Ukrajini

Kina podržava sve napore koji vode ka mirnom rešavanju krize u Ukrajini, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na Generalnoj skupštini...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare