29.6 C
Belgrade
29.6 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Dodik: Nećemo zaboraviti i nećemo dozvoliti da se ponovi „Oluja“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Novom Sadu na centralnom obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u hrvatskoj zločinačkoj akciji „Oluja“, da srpski narod neće zaboraviti i neće dozvoliti da se ponovi „Oluja

– Deveti put smo ovde da kažemo da nećemo zaboraviti i da se neće ponoviti. „Oluja“ je pogrom, zločin, genocid, etničko čišćenje, nastavak iz Drugog svetskog rata, „konačno rešenje za Srbe“ kako je Tuđman govorio – rekao je Dodik.

On je istakao da Srbi, uprkos svemu tome, nisu nestali već su danas okupljeni i jedinstveni jer „samo tako možemo da očuvamo sećanje i pamćenje i živimo“.

Nismo ni bosanski ni hrvatski Srbi, već jedan narod – poručio je Dodik.

On je istakao da je teška sudbina srpskog naroda, ali „da ne smemo više dozvoliti da nama upravljaju“.

Moramo da se okupimo oko naših vrednosti i nastojanja da odbranimo svoje- rekao je Dodik.

Dodik je rekao da iako nije rođen u Srbiji, njegova zemlja je Srbija i Republika Srpska, jer nema drugi identitet.

– Jednog dana moraćete da dođete u naše dve države – Republiku Srpsku i Srbiju – poručio je Dodik.

On je naglasio i da nije bilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je pre devet godina pokrenuo inicijativu za zajedničko obeležavanje stradanja u „Oluji“, žrtve i progon bi otišli u zaborav i ostala bi samo porodična i lična sećanja.

– Nestali su Srbi iz Krajine, iza sebe su ostavili otvorena vrata kuća, ali ta vrata su zaključana u srcima našeg naroda u zločinačkoj akciji „Oluja“ – rekao je Dodik.

Poručio je da srpski narod hoće da živi u miru, ali kao da ne prestaje ratna matrica koja mu je nametnuta, dodajući da su se Srbi oduvek borili za slobodu.

– Sloboda je ključna reč života našeg naroda. Slobodu nikada nismo imali kada nismo imali srpsku državu, to danas vidimo u FBiH – istakao je Dodik.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Kurti opet provocira pred odlazak u Brisel, ali poruka predsednika Vučića je jasna: Nećemo se odreći svojih prava!

Kurti tvrdi da dogovor zavisi od Beograda, jer je prištinska strana, prema njegovim rečima, "spremna i nepokolebljiva za međusobno priznanje" Premijer lažne države Kosovo Aljbin...

AMSS upozorava vozače: Budite oprezni, ima puno divljih šlep službi na putevima

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas vozače da se svake sezone na putevima pojavljuju divlje šlep-službe, koje se lažno predstavljaju kao saradnici AMSS-a...

Brnabić: Činimo sve da pomognemo poljoprivrednicima!

Premijerka Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare