8.6 C
Belgrade
8.6 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Đurić: U toku poslednje pripreme za učešće Srbije na zasedanju GS UN, jedna od važnijih nedelja za našu zemlju

Uskoro krećem za Njujork, gde su u toku poslednje pripreme za učešće Srbije na zasedanju GS UN, biće ovo jedna od važnijih nedelja za našu zemlju, napisao je na Tviteru ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

„Iz pozicije nekoga ko punih 10 godina učestvuje u srpskim delegacijama na redovnim zasedanjima GS UN osećam potrebu da podelim i ovo: spisak do sada potvrđenih sastanaka predviđenih za predsednika Vučića i ministra Selakovića impresivan je i po broju i po značaju sagovornika“, istakao je Đurić.

Ambasador Đurić se juče između ostalog sastao i sa sekretarom za odbranu SAD Lojdom Dž. Ostinom III.

„U 7.30 prisustvovao u ime Republike Srbije pripremnom skupu Samita demokratija u Stejt departmentu – globalnoj inicijativi predsednika Bajdena. U 11 u Pentagonu prisustvovao sam ceremoniji obeležavanja Dana ratnih zarobljenika i nestalih u akciji. Na marginama događaja imao kraći susret i razgovor sa sekretarom za odbranu SAD Lojdom Dž. Ostinom III. U razgovoru sam mu zahvalio na podršci Programu državnog partnerstva Srbije i Ohaja, u okviru kojeg smo protekle sedmice u Srbiji ugostili delegaciju Nacionalne garde Ohaja na čelu sa generalom Herisom, kome je predsednik Vučić lično uručio jedno od najviših srpskih državnih odlikovanja- Takođe sam se osvrnuo na nedavne korake koje smo zajednički preduzeli na negovanju tradicija savezništva iz II svetskog rata i operacije Halijard, ali i velike perspektive koje leže pred saradnjom Srbije i SAD“, naveo je Đurić.

Ambasador Srbije u SAD juče se sastao i razgovarao sa surinamskim predsednikom Santohijem i MIP Ramdinom, kako je naveo „potvrđenim prijateljima Srbije u zapadnom delu Latinske Amerike“.

„Imao sam kraći susret i sa gensekom OAD Luisom Almagrom, sa kojim razgovarao o učešću Srbije na predstojećem Samitu Organizacije američkih država u Peruu“, rekao je Đurić.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Kremlj: Lažna je vest da Putin danas menja status operacije

Ruski predsednik Vladimir Putin trenutno ne planira obraćanje naciji o preformulisanju "ciljeva specijalne vojne operacije" u Ukrajini, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov,...

Blinken: Severna Koreja rizikuje još veću osudu međunarodne zajednice

Američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je danas da Severna Koreja rizikuje još veću osudu i izolaciju međunarodne zajednice ukoliko nastavi sa provokacijama, pošto...

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao jedinicu Centralne logističke baze

Vojska Srbije će nastaviti sa daljim unapređenjem uslova za čuvanje i održavanje trupnih i vantrupnih rezervi u svim jedinicama Centralne logističke baze, poručio je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare