29.3 C
Belgrade
29.3 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Đurić sa Eskobarom o bilateralnoj agendi

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je u Vašingtonu sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom Stejt dipartmenta za Zapadni Balkan, o najznačajnijim temama na bilateralnoj agendi.

Sagovornici su u razgovoru zajedno sagledali dosadašnje pozitivne rezultate i kontinuirani napredak u odnosima naše dve zemlje, ostvaren obostranom posvećenošću i zalaganjima, saopšteno je iz Ambasade Srbije u SAD.

Apostrofiran je i značaj sve snažnije dinamike bilateralnih susreta na visokom političkom nivou, pojačanog prisustva investicija iz SAD u Srbiji, kao i uspešnog poslovanja američkih kompanija na našem tržištu.

Dvojica zvaničnika su izrazili zadovoljstvo i postignutim dogovorima i konkretnim projektima koji se sprovode u domenu IT industrija, energetike, obrazovanja, kulture i sporta.

Razgovor sa visokim američkim diplomatom ambasador Đurić je iskoristio da ponovi čvrstu opredeljenost naše zemlje za regionalno povezivanje, dijalog i saradnju kao ključ stabilnosti, prosperiteta i dobrobiti za sve građane, potvrđenu kroz kontinuirano delovanje predsednika, vlade i drugih srpskih institucija.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Umetnička instalacija „Budućnost kakvu želimo“ predstavljena u Botaničkoj bašti

Umetnička instalacija "Budućnost kakva nas čeka/ Budućnost kakvu želimo" glavne umetnice i dizajnerke Eme Milutinović sa grupom drugih mladih aktivista, povodom Međunarodnog dana mladih,...

Na Cetinju ubijeno više osoba, među kojima i napadač

Broj žrtava masakra na Cetinju, koji je počinio Vučko Borilović, raste iz časa u čas. Prema poslednjim informacijama ubijeno je najmanje 11 osoba, među...

Crna Gora proglasila ruskog diplomatu za personu non grata

Diplomata Ambasade Rusije u Crnoj Gori proglašen je za personu non grata, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju je precizirano da je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare