-1.5 C
Belgrade
-1.6 C
Belgrade
27, januar, 2022

Đokovićevi zastupnici traže sudsko veće

Novak Đoković i dalje ne zna da li će nastupiti na ovogodišnjem Australijan openu. Najbolji teniser sveta daje iskaz Ministarstvu posle kojeg bi dosta toga moglo da bude jasnije.

Proceduralno saslušanje pred Federalnim sudom

00.32 – U normalnim okolnostima svaka strana ima pravo žalbe, a da se posle toga traži posebno izuzeće i izlazak pred veće, nije prikladno što je onemogućen proces žalbe. Smatramo da treba da imamo sudsko veće, složili smo se da do podne podnesemo podneske, rekao je Đokovićev zastupnik.

00.31 – Sudska naredba o prebacivanju slučaja na savezni sud Australije je potvrđena u skladu sa zakonom o Saveznom sudu Australije, rekao je Lojd, zastupnik države.

00.30 – Sudija O’Kalahan je u sudnici, dok ostali učestvuju u preliminarnom saslušanju putem video-linka.

00.18 – Novakov pravni tim izneće svoj slučaj pred Federalnim sudom u proceduralnom saslušanju.

FOTO: Printskrin/Jutjub/Federal court of Australia

Novak ponovo u pritvoru!

23.48 – Đoković je nakon razgovora sa Migracionim vlastima prebačen na nepoznatu lokaciju, gde će biti pod nadzorom graničnih službi.

23.30 – Novak Đoković ponovo će se naći u pritvoru. Kako prenosi Si-En-En, po danas postignutom dogovoru na ročištu sudije Entonija Kelija Novak Đoković ostaće u pritvoru graničnih vlasti na neimenovanoj lokaciji, gde čeka suđenje pred federalnim sudom koje će se po našem vremenu održati sutra posle ponoći!

23. 25 – Mnogi politički stručnjaci u Australiji ističu da je Novak Đoković politička prevaga. Smatraju da je opoziciji bio odlučujući faktor, odnosno lideru Entoniju Albanezeu. Dodaju da je Đoković u potpunosti ogolio trenutno administraciju i nemoć Skota Morisona kada je rukovođenje pandemijom u pitanju.

23.15 – Skandalozno pisanje medija u Australiji.Na sutrašnjim naslovima svih relevantnih medija je poruka Novaku Đokoviću da ga žele van zemlje.

HOK PRIZNAO DA JE NOVAK LEGALNO UŠAO U ZEMLJU

23.04 Kako prenosi „Ejdž“, Australija je proglasila Đokovića rizikom za građanski red i javno zdravlje.

NJegovo ponašanje može da utiče na druge ljude da ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i zdravlje drugih ljudi“, istakao je Hok i dodao da je Ðoković sa pozitivnim testom prošlog meseca u Beogradu uradio intervju za „Ekip

Novak se sam brani

23.00 – Advokat Blažo Nedić naglasio je da će Novak na saslušanju u zgradi Saveznog suda pred imigracionim vlastima sam izneti svoj slučaj, dok će uz njega biti i njegov pravni tim, koji nema pravo da se oglašava tokom ovog dela procesa.

22.57 – Počelo je saslušanje Novaka Đokovića prenose australijski mediji.

22.55 – Danas je odlučeno da slučaj bude podignut na viši nivo, te je sa suda države Viktorija slučaj prebačen na Federalni sud.

22.45 – Ipak, Tanjug javlja da još uvek nema naznaka da je saslušanje počelo.

– Nema potvrde da je saslušanje Novaka Đokovića pred Imigracionim vlastima u Australiji, najavljeno za 22 sata, počelo. Lokalni mediji prenose da se ne zna tačna lokacija na kojoj boravi najbolji teniser sveta, prenosi Tanjug.

22.35 – Saslušanje Novaka Đokovića je počelo prenose pojedini lokalni mediji iz Australije.

UOČI SASLUŠANJA

Novinari su podsetili da je Đoković finansijski pomogao Australiju, kao i da je pomogao finansijski srpske kovid bolnice.

Poznati su i detalji slučaja protiv Novaka Đokovića. Hok je oduzimanje vize obrazložio kroz tri tačke.

– Radi se o poznatoj osobi visokog profila – koja „zanemaruje“ kovid pravila, poput izolacije.

– Objavio je antivaksersko saopštenje
– Sporno je i njegovo medicinsko izuzeće.

Šta čeka Novaka u za vikend

-Policajci će doći po Novaka u 8 ujutru u subotu (petak 22 časa u Srbiji) i vode ga na saslušanje.-Đoković će od 22.15 časa po srpskom vremenu razgovarati sa službenicima iz imigracionog.

-Dogovoreno je da bude u pritvoru na lokaciji za koju se dogovore obe strane.

-Đoković će moći da razgovara sa svojim advokatima i sprema odbranu.

-Nakon saslušanja u imigracionom, Novak će ići kod advokata od ponoći do 4 ujutru po srpskom vremenu.

-Nakon toga opet ide u pritvor, na lokaciji na koju se dogovore obe strane.

-Uz njega će biti dvojica policajaca.

-U subotu od 23 časa po srpskom vremenu (nedelja 9 ujutru po australijskom) počinje suđenje.

-Novak Đoković igra u noći nedelja na ponedeljak, ako ne bude deportovan do tada.

Srpski as je već danima glavna sportska tema u svetu.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Specijalni sud u Hagu produžio pritvor Hašimu Tačiju

Statusna konferencija o napretku postupka protiv Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija biće održana 4. februara, preneo je prištinski Reporteri. PRIŠTINA - Specijalni...

Bez zapadne „pomoći“ sukob u Ukrajini odavno bi bio rešen

Rusija je uverena da bi bez zapadne „pomoći“ sukob u Ukrajini odavno bio rešen, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za informisanje i štampu ruskog...

Crveno-belima drama protiv Olimpijakosa, Grci doživeli prvi poraz kod kuće

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv Olimpijakosa u 22. kolu Evrolige rezultatom 72:76 Uzbudljiva utakmica u dvorani "Mira i prijateljstva" je nakon velike borbe pripala...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare