9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
22, mart, 2023

Đilas (SSP): Kosovo nije stranačko pitanje

Dragan Đilas iz Stranke slobode i pravde kaže da je stav te partije da evropski predlog sporazuma nije dobar, kao i da je problematična tačka o međunarodnim organizacijama. Smatra i da pitanje KiM nije stranačko, kao i da bi pozicija Srbije bila bolja ako bi se okrenula ka Evropskoj uniji i prihvatila delimične sankcije Rusiji. Milenko Jovanov iz Srpske napredne stranke navodi je problem što ne možemo da postignemo konsezus o tako važnom pitanju kao što je KiM. Ne stoji teza da je predsednik Vučić sve radio sam, jer niko od predsednika i premijera nije dolazio toliko u parlament i podnosio izveštaj, dodaje Jovanov.

Dragan Đilas kaže da je sastanak sa Eskobarom počeo u 9 časova, kao i da očekuje da će teme sastanka biti iste kao i sa Lajčakom.

“To je, pre svega, priča o samom tekstu sporazuma koji je na stolu, ali i o budućnosti Srbije i o evropskoj perspektivi Srbije i celog regiona“, dodaje Đilas.

Ističe da je na sastanku sa Lajčakom potvrđeno da EU smatra da je tekst završen i da o njemu neće biti daljih pregovora.

“Ulazi se u period implementacije, kako oni kažu finalizacije nekih stvari, a onda koriste reč formalizacija za koju zaista ne znam šta konkretno znači. Gospodin Lajčak je rekao da je bilo puno kriza na KiM od kada je Kurti na vlasti i da je uvek posle toga položaj srpskog naroda bio teži i da on smatra da je taj status kvo svaki dan sve gori za naše ljude koji tamo žive“, poručuje Đilas.

 

 

 

 

IzvorRts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare