4.5 C
Belgrade
4.5 C
Belgrade
18, oktobar, 2021

Đilas napustivši sastanak sa evroparlamentarcima pravi nov manevar!?

Tokom današnjeg dana Dragan Djilas izjavio je da napusta pregovore sa vlastima o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskih parlamentaraca. Postavlja se samo pitanje koji su razlozi za takvu odluku?

-Prvi u nizu može biti da je to samo deo taktike, da se jos više uceni vlast i dobije više ustupaka, ali se postavlja logično pitanje: Šta je sadašnja vlast a tadašnja opozicija imala od medija kada je pobedila na izborima?

Čini se da su od tv kanala imali samo jednu emisiju sa Djukom na kablovskoj televiziji i radio Fokus. Ako uzmemo da sada opozicija ima gotovo sve nedeljnike, nekoliko dnevnih novina, desetine portala, podrsku na drustvenim mrezama, tri televizije sa ozbiljnim marketingom, potpuno je iluzorno govoriti o medijskim slobodama.

-Drugi razlog može biti taj, da su dobili prava istraživanja javnog mnjenja koji jasno pokazuju da nemaju nikakve šanse na izborima i da ne bi valjalo da izadju jer time bi se demistifikovala njihova (ne)popularnost u narodu. Zato bi se odlučili na ponovni bojkot izbora kako bi predstavili da u Srbiji vlada diktatura u kojoj je nemoguće imati fer izborne uslove. Uzgred, aktuleni izborni zakon je donesen u njihovo vreme, ova vlast je samo smanjila izborni prag za ulazak u skupstinu sa 5 na 3 posto da bi toj istoj opoziciji olakšala ulazak u parlament.

-Treci razlog, ujedno najopasniji, možda i najrealniji, može biti da je donesena takva odluka u odredjenom centru moći gde jedna velika zapadna sila preko svojih obavestajnih agencija pokusava da utiče na desavanja u Srbiji a ova takozvana bojkot opozicija samo služi tim stranim interesima. Te zajednički prave plan da predsednika proglase diktatorom i da ga uporede sa Miloševićem i izoluju kako bi ovaj unutrašnji problem internacionizovali i pokusali da preko stranih centara moći bez izbora dodju na vlast, razume se sve vreme nadajaci se nekom „infarktu“.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Dodik: Glasaću protiv svih odluka na sednici Predsedništva!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je večeras da će na sutrašnjoj sednici Predsedništva glasati protiv svih odluka, u skladu sa zaključcima Narodne...

Naš narod je pokazao da veruje Srpskoj listi i predsedniku Vučiću

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je na večerašnjoj konferenciji Srpske liste povodom današnjih lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji da je ta stranka...

Ubedljiva pobeda SNS-a u Mionici i Negotinu

Lista Aleksandra Vučića dobila je preko 70 odsto glasova u Negotinu i Mionici. Srpska lista pobedila je Albance u Severnoj Mitrovici i Gračanici, a Aljbin...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare