35.7 C
Belgrade
35.7 C
Belgrade
5, jul, 2022

Dimitar Kovačevski: Dogovorena zajednička elektronska naplata putarine

Premijer Severne Makedonije naveo je da zajednička elektronska naplata znači da će građani Srbije sa tagovima za putarinu moći da prođu rampe bez stajanja i u Severnoj Makedoniji.

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski preneo je danas novinarima u Ohridu da je na samitu Otvoreni Balkan dogovorena saradnja naplate putarine tri zemlje kroz povezivanje sistema za elektronsku naplatu.

„To znači da će građani Srbije sa tagovima za putarinu moći da prođu rampe bez stajanja i u Severnoj Makedoniji“, rekao je Kovačevski na zajedničkoj konferenciji za medije lidera Otvorenog Balkana.

Otvoreni Balkan nije zamena za EU, koja nije ispunila svoja obećanja

Premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski izjavio je danas u Ohridu da inicijativa Otvoreni Balkan nije zamena za EU, ali i da EU do sada nije ispunila svoja obećanja, a da građanima trba obezbediti bolji život.

„Kao država imamo obavezu da obezbedimo bolji život za građane, bolju infrastruktu i bolji politički sistem. Građani Severne Makedonije ne mogu biti taoci iščekivanja datuma za EU. To ne zavisi od nas, mi naš posao imamo završen sa četiri pozitivna izvestaja Evropske komisije i 45 odsto usaglašenog zakonodavstva sa EU“, rekao je Kovačevski odgovorajući na pitanje novinara na završnoj konferenciji za novinare posle samita Otvorenog Balkana da li je to jedina integracija Severne Makedonije.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Dan kad su Srbi nadmudrili Bugare

Kada je osamdesetih godina 19. veka došlo do naglih zahlađenja odnosa između Srbije i Bugarske, a kasnije i rata, Leskovčani su bili zatečeni. U godinama...

Baja Mali Knindža oduševio recitacijom u rodnom kraju

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, napisao je i otpevao veliki broj pesama u kojima spominje rodni kraj. Ovoga puta, baš u rodnom kraju,...

Tradicionalna Ljubovijska regata biće održana 8. i 9. jula

Plovidba počinje u Rogačici, a cilj je 40 kilometara nizvodno u Ljuboviji. Tradicionalna Ljubovijska regata ove godine biće održana u petak, subotu, 8. i 9....

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare