20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Crnogorski premijer targetiran zbog nedavnih hapšenja, strahuje za svoju bezbednost

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je obavestio čelnike javne i tajne policije da ga grupe bliske uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbednosti Petru Lazoviću i njegovom ocu, bivšem pomoćniku direktora Uprave policije, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i da planiraju neku vrstu odmazde! On je, kako tvrdi, o svemu obavestio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora UP Zorana Brđanina i direktora ANB Sava Kenteru.

Premijer je saopštio da mu je iz više izvora saopšteno da je u pričama grupa bliskih Lazovićima targetiran zbog njihovog problema sa zakonom.

– Takođe, rečeno mi je i da pokušavaaju da kreiraju atmosferu u kojoj ja, s pozicije predsednika Vlade, navodno pritiskam tužioce da procesuiraju Lazoviće i kriminalno-biznismensku grupu ljudi oko njih – naveo je Abazović i poručio da nije imao bilo kakav uticaj na tužioce i sudije.

– Nemam apsolutno nikakav strah od kradljivaca šljunka, onih za koje Europol tvrdi da su švercovali cigarete, kokain i zloupotrebljavali službeni položaj, ali sam želeo da se o tome, na zakonit način, a to mogu samo javna i tajna policija, pribave dodatne informacije i podaci.

Abazović kaže da razume potrebu dela kriminalnih struktura da napadima na Vladu i njenom destabilizacijom pokušaju izdejstvovati „ponovnu podelu karata“.

– Ali ne postoji scenario u kome će ruka pravde stati. Naprotiv, uzalud im pokušaji sabotiranja, ekstremistički tonovi, govor mržnje ili pretnje.

Pre godinu i po Europol i Eurodžast su „provalili“ komunikaciju preko kriptovane Sky ECC aplikacije, da bi nešto kasnije Europol saopštio da su stekli neprocenjiv uvid u stotine miliona poruka koje su razmenjivali kriminalci, ali i sprečili potencijalne situacije opasne po život i moguće žrtve. Crnogorskom Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljeni su transkripti poruka razmenjenih preko ove aplikacije, uz objašnjenje da su se sa šefovima i članovima kavačkog kriminalnog klana dopisivali i sarađivali policajci Petar Lazović i LJubo Milović.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Milan Knežević zatražio je da nadležni organi, Uprava policije i SDT daju odgovor da li je službenik policije LJubo Milović, na ilegalnom prelazu napustio Crnu Goru.

– Ukoliko je to tačno, onda je jasno da je imao dojavu i logistiku upravo iz struktura koje je trebalo da ga procesuiraju zbog sumnji koje mu se stavljaju na teret. Ali ako se ispostavi da je Milović na legalnom graničnom prelazu napustio Crnu Goru, onda se otvara bezbroj novih pitanja, a i na postojeća nemamo odgovor – izjavio je Knežević.

IZA HAPŠENJA – ZAPAD?

Hapšenje Petra Lazovića je posledica insistiranja zapadnih službi da se razbije crnogorski DPS narko-kartel koji je postao pretnja nacionalnim interesima SAD. Na vrhu tog kartela su braća Đukanović i oni su spremni da žrtvuju sve da bi sačuvali svoje interese. Petar Lazović i njegov otac imaju dosta dokaza da su donovi narko-kartela braće Đukanović – ocenjuje jedan od lidera DF Nebojša Medojević.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare