19.3 C
Belgrade
19.3 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Članovi BiH Predsedništva frustraciju Srbijom iznova potvrđuju

Nakon današnje presude Mehanizma za krivične sudove u Hagu gde su izrekli po 12 godina zatvora nekadašnjim čelnicima Službe državne bezbednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, nisu časili časa da se nasladjuju lokalni političari iz regiona.

Izmedju ostalih oglasio se Šefik Džaferović njemu znanom retorikom: „Činjenica da je dokazano sudjelovanje šefa državne sigurnosti Srbije i Miloševićeve desne ruke u zločinima u Bosni i Hercegovini ima povijesni značaj. Srbija će se morati suočiti sa svojom ulogom u agresiji i činjenju i podržavanju zločina u Bosni i Hercegovini“, izjavio je bošnjački član BiH Predsedništva.

Njegov kolega hrvatski član BiH Predsedništva Željko Komšić ide i dalje u pljuvanju Republike Srbije: „Ona zapravo govori kako izgleda na terenu ideja bilo kojeg velikodržavnog projekta, bez obzira zove li se to ‘Velika Srbija’ ili ‘Srpski svet’, kako to neki danas plasiraju u javnost. Zapravo je ovo presuda tim velikodržavnim projektima“.

Opšte je poznato da Sud u Hagu je politizovan i služi isključivo za svaljivanje krivice na državu Srbiju u krvavom građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji 1991-1995.

Presude ovog suda su takve da samo Srbi dobijaju doživotne robije, višegodišnje kazne zatvora, dok ostali učesnici ništa manje aktivni u ovom sukobu zanemarljivo ili gotovo ostaju nekažnjeni.

Sudu u Hagu ističe rok trajanja, pošto polako ponestaju Srbi koji bi se našli na njihovoj optuženičkoj klupi, kojima bi se unapred propisala krivica i višegodišnja robija.

 

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare