8.6 C
Belgrade
8.6 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Čen Bo: Srbija i Kina su čelični prijatelji.Sleteo avion sa novim kontigentom kineskih vakcina

Ambasadorka Kine Čen Bo izjavila je da će njena zemlja i Srbija nastaviti „zajedničku borbu“ u oblasti vakcine i protiv epidemije korona virusa, iako je danas bila poslednja isporuka vakcina kineskog proizvodjača Sinofarm.

„Kompanija Sinofarm je ovom poslednjom isporukom ispoštavala sve ugovorne obaveze u roku, što u potpunosti pokazuje da su Kina i Srbija čelični prijatelji i pouzdani partneri u kritičnim trenucima“, kazala je ambasadorka na aerodromu „Nikola Tesla“ nakon dočeka novog kontingenta vakcina.

Na beogradski aerodrom sleteo je jutros avion sa kontigentom kineskih vakcina Sinofarm
Na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo je jutros avion sa novim kontigentom kineskih vakcina Sinofarm.
Na aerodromu su ga dočakali premijerka Srbije Ana Brnabić i kineska ambasadorka Čen Bo.
Prethodni kontigent kineskih vakcina, od 266 000 doza, stigao je u subotu, kada je ministar zdravlja Zlatibon Lončar najavio da za par dana stiže nova značajna količina ovih vakcina.

Brnabić: Vakcinisano 45, 3 odsto punoletne populacije, ali nedovoljno za kolektivni imunitet
Premijerka Ana Brnabić izjavila je jutros da je do sada protiv korona virusa vakcinisalno 45,3 odsto punoletne populacije u Srbiji, što nije dovoljno za kolektivni imunitet, pozivajući pre svega mlade da se što pre pre vakcinišu.

„Dočekom kontigenta kineskih vakcina, koji je jutros stigao na aerodrom ‘Nikola Tesla’, stigle su sve vakcine ugovorene sa Sinofarmom što je četiri miliona, u skladu sa ugovorom“, rekla je Brnabić na aerodromu, gde je zajedno sa kineskom ambasadorkom u Srbiji Čen Bo, dočekala avion sa vakcinama.

Brnabić je rekla da su kineski partneri učinili mnogo više nego ugovoreno, tako da su u najkraćem mogućem roku, u skladu sa ugovorom, isporučili četiri miliona vakcina, a kineska vojska je donirala dodatnih 200.000 doza, koje su došle u subotu.

Kako je navela, „tako smo ukupno dobili 4,2 miliona Sinofarm vakcina što dovoljno da vakcinišemo 2,1 milion gradjana“.

„Mi u ovo trenutku u Srbiji imamo dodatnih, sada sa ovim kontigentom od 250.000, otprilike za još 500.000 600.000 ljudi da vakcinišemo. Dakle, u ovom trenutku da ne dobijemo nijednu drugu dodatnu vakcinu mi imamo vakcina da vakcinišemo
3.115.000 ljudi“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla i da „nemamo nijedan problem što se tiče vakcina, a očekujemo da ih dobijemo i od ostalih proizvodjača“.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Šolc veruje da je moguća izgradnja gasovoda preko Pirineja

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da nema utisak da je Francuska odbacila izgradnju gasovoda preko Pirineja i izrazio "čvrsto uverenje" da je Evropi...

Petković: Odluka o preregistraciji protivpravna

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je odluka takozvane vlade u Prištini da ukine srpske registarske oznake protivpravna i suprotna sporazumima...

Predsednik Vučić iznenadjen novim odlukama EU

Predsednik Vučić će danas u Pragu na samitu Evropske političke zajednice svojim sagovornicima iz EU direktno reći da je ovo strašan skandal! Posle ne...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare