11.6 C
Belgrade
12.1 C
Belgrade
20, mart, 2023

Brnabić o ‘non-pejperu’: Nećemo komentarisati dokumenta čiji se autori ne znaju

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da neće komentarisati nijedan „non pejper“, pa ni najnoviji nazvan „rusko-nemačkim“.

U tom dokimentu se navodno predvidja vraćanje Kosova u sastav Srbije na 99 godina, uz vraćanje kontigenta vojnika Srbije na Kosovo u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244. iz 1999. godine.

Brnabić je rekla da ni ona, niti iko iz državne vlasti neće govoriti o neformalnim dokumentima koje razne strane objavljuju iz različitih interesa, a čiji se autori ne znaju, čak i kada su blagonakloni prema Srbiji.

„Šta god da uradimo, mislim da bismo otkrili neke karte koje ne želimo da otkrijemo u ovom trenutku“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja poslanika Vladana Glišića.

Brnabić je rekla da su i Vlada i vrh države protiv promene granica jer bi to otvorilo pitanje regionalne stabilnosti.

„Nama je stabilnost veoma važna zato što sve ovo što smo do sada uspeli od fiskalnih reformi od 2014. godine, transformacije naše ekonomije, pokretanja naše privrede, može da opstane i dalje raste samo ukoliko imamo stabilan region“, rekla je Brnabić dodajući da je to od životne važnosti i za državu, i za gradjane.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

CDT i CeMI: Milatović i Đukanović u drugom izbornom krugu; DIK: Izlaznost 64,06 odsto

PODGORICA - Prema konačnoj proceni CDT-a na današnje predsedničke izbore u Crnoj Gori izašlo je 63,6 odsto građana upisanih u birački spisak ili oko...

Putevi Srbije: Moguća magla na pojedinim deonicama, neophodan oprez u vožnji

BEOGRAD - Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko...

Predsednik Bajden razgovarao telefonom sa Benjaminom Netanijahuom

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da su demokratska društva ojačana istinskim kontrolnim mehanizmima, kao...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare