4.6 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, decembar, 2022

Brnabić o ‘non-pejperu’: Nećemo komentarisati dokumenta čiji se autori ne znaju

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da neće komentarisati nijedan „non pejper“, pa ni najnoviji nazvan „rusko-nemačkim“.

U tom dokimentu se navodno predvidja vraćanje Kosova u sastav Srbije na 99 godina, uz vraćanje kontigenta vojnika Srbije na Kosovo u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244. iz 1999. godine.

Brnabić je rekla da ni ona, niti iko iz državne vlasti neće govoriti o neformalnim dokumentima koje razne strane objavljuju iz različitih interesa, a čiji se autori ne znaju, čak i kada su blagonakloni prema Srbiji.

„Šta god da uradimo, mislim da bismo otkrili neke karte koje ne želimo da otkrijemo u ovom trenutku“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja poslanika Vladana Glišića.

Brnabić je rekla da su i Vlada i vrh države protiv promene granica jer bi to otvorilo pitanje regionalne stabilnosti.

„Nama je stabilnost veoma važna zato što sve ovo što smo do sada uspeli od fiskalnih reformi od 2014. godine, transformacije naše ekonomije, pokretanja naše privrede, može da opstane i dalje raste samo ukoliko imamo stabilan region“, rekla je Brnabić dodajući da je to od životne važnosti i za državu, i za gradjane.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Na KiM uhapšen još jedan Srbin zbog navodnih ratnih zločina

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapšen Srbin G.M. (64), osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine, konkretno...

Lavrov: Umesto formiranja ZSO, Nemačka i Francuska predlažu novu inicijativu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da zvanični Berlin i Pariz umesto Zajednice srpskih opština, sada predlažu novu inicijativu koja ne daje...

Inžinjerijska obuka za savladjivanje vodenih prepreka

Na delu Save kod Šapca u toku je redovna obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom ove...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare