8.6 C
Belgrade
8.6 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Brnabić: Ne prihvatam da LGBT prkosi tradiciji i vrednostima našeg društva

Premijerka Ana Brnabić danas je, na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima, istakla da nikada neće prihvatiti stavove da LGBT zajednica prkosi tradiciji i vrednostima našeg društva.

„Ne mogu da prihvatim stavove koji stvaraju granice među nama, kao pojedincima, samo zbog naše seksualne orjentacije“, poručila je premijerka.

 

Premijerka se obratila danas na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima u okviru Evroprajda, a njen dolazak nakon odluke MUP-a da zabrani šetnju okupljeni pripadnici LGBT zajednice dočekali su zvižducima.

Koordinator Evroprajda Goran Miletić je rekao da pripadnici LGBT zajednice imaju pravo da izraze nezadovoljstvo, ali da je velika stvar što se konferencija o ljudskim pravima u okviru Evroprajda održava danas u Beogradu.

Premijerka je istakla da su upravo naša istorija, tradicija, društvo i država izgrađeni na viševekovnoj borbi za slobodu.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Kremlj: Lažna je vest da Putin danas menja status operacije

Ruski predsednik Vladimir Putin trenutno ne planira obraćanje naciji o preformulisanju "ciljeva specijalne vojne operacije" u Ukrajini, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov,...

Blinken: Severna Koreja rizikuje još veću osudu međunarodne zajednice

Američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je danas da Severna Koreja rizikuje još veću osudu i izolaciju međunarodne zajednice ukoliko nastavi sa provokacijama, pošto...

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao jedinicu Centralne logističke baze

Vojska Srbije će nastaviti sa daljim unapređenjem uslova za čuvanje i održavanje trupnih i vantrupnih rezervi u svim jedinicama Centralne logističke baze, poručio je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare