12 C
Belgrade
12 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Brnabić: Činimo sve da pomognemo poljoprivrednicima!

Premijerka Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali saobraćaj

U Beogradu je juče održan sastanak posle kojeg su nastavljeni protesti.

„Što se tiče dodatnih ustupaka imamo ideje. Juče smo ispunili ono što smo obećali, a to je da smo ukinuli zabranu izvoza ulja. Spremni smo da zajedno sa uljarima tražimo da cena otkupa bude 535 dinara bez poreza“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je važno znati da država ako garantuje cenu suncokreta, onda bi to morala svima, a to je, kaže, nemoguće.

„Može jedino da se reguliše trgovačka marža da bude deset procenata. Ponudili smo 22 dinara subvencije za gorivo po hektaru, a u poslednjem kvartalu možemo ići na 30 dinara“, poručila je Brnabić.

Premijerka je uporedila budžet za subvencije iz 2010. godine koji je bio 14 milijardi i sadašnji koji prelazi 50 milijardi dinara.

„Vidi se da je podrška porasla. Već smo tokom godine intervenisali. Državni budzet nije ćup bez dna i država mora ostati fiskalno odgovorna. Moramo se obezbediti i za sledeću godinu. Bilo bi neodgovorno da potrošimo sve što imamo“, poručila je premijerka koja u Novom Sadu boravi na sastanku povodom obeležavanja dana mladih.

Trenutno su u toku novi pregovori ratara koji protestuju sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u zgradi Pokrajinske vlade.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Rat u Ukrajini: Sprema se ključna bitka?

Poslednjih dana ukrajinske snage su postigle značajne uspehe na dva odvojena fronta. Oni su ponovo zauzeli delove teritorije na istoku i probili linije fronta na...

Meksiko: U napadu bande ubijen gradonačelnik San Migel Totolapana i još 17 ljudi

Naoružani napadači ubili su gradonačelnika, njegovog oca i još 16 ljudi u saveznoj državi Gerero na jugu Meksika, saopštile su vlasti, prenosi AP. Tužilaštvo je...

Šalenberg: Ako ne preduzmemeo neke mere, novi talas migracije biće gori od 2015.

Ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg upozorio je, pred današnji sastanak u Beogradu, da ako se pod hitno ne preduzmu mere, naredni talas migracije...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare