35 C
Belgrade
35 C
Belgrade
1, jul, 2022

Britanski list „Independet“ Ruske trupe brojčano značajno nadmašuju Ukrajince u artiljeriji i municiji

Ruske trupe brojčano nadmašuju ukrajinske 20 puta u artiljeriji i 40 puta u municiji, navodi britanski list „Independet“, pozivajući se na obaveštajni izveštaj koji je došao u njihov posed, prenose RIA Novosti.

– Prema novim obaveštajnim podacima ukrajinske trupe trpe ogromne gubitke, pošto ih ruske trupe nadmašuju 20 prema 1 u artiljeriji i 40 prema 1 u municiji – piše britanski list.

Foto: Printskrin/www.independent.co.uk

Prema izveštaju, ukrajinske trupe su ograničene na domet od 15,5 milja (24,9 km), dok ruske mogu da udare sa 12 puta veće udaljenosti.

Jasno je da ne možete pobediti ako imate nekoliko puta manje oružja, vaše oružje gađa neprijatelja sa kraće udaljenosti i imate znatno manje municije od protivnika citira list izvod iz izveštaja.

Prema njihovim rečima, ukrajinska strana je skoro u potpunosti ostala bez projektila za MLRS „Smerč“ i „Uragan“.

Ovo stvara situaciju apsolutne nejednakosti na bojnom polju, a da ne pominjemo potpunu dominaciju ruskih aviona u vazduhu navodi se u izveštaju.

Osim toga, „teške borbe“ imaju ozbiljan efekat koji loše utiče na moral ukrajinskih trupa, u vezi sa čim raste broj slučajeva dezerterstva među ukrajinskim vojnim osobljem.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Đoković pobedio Kecmanovića, plasirao se u osminu finala Vimbldona

U trećem međusobnom duelu protiv Miomira Kecmanovića, prvom "na travi", Novak Đoković je dominirao. Osvojio je prvi set "sa nulom", a kasnije je lako...

Gasprom povećao isporuku ruskog gasa u Kinu za 63,4 odsto u prvoj polovini godine

Isporuke gasa Kini preko gasovoda "Snaga Sibira" povećane za 63,4 odsto u prvoj polovini 2022. godine. Gasprom je povećao isporuke gasa Kini preko gasovoda Snaga...

Počeli pripremni radovi za most preko Dunava na Fruškogorskom koridoru

Ovaj projekat je izuzetno važan za Novi Sad, Irig i Rumu jer je ta deonica sa oko 900 kamiona i 10.000 vozila dnevno jedna...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare