35 C
Belgrade
35 C
Belgrade
1, jul, 2022

Britanska vlada odobrila izručenje Džulijana Asanža SAD

„Ovo je mračan dan za slobodu štampe i za britansku demokratiju. Danas nije kraj borbe. To je samo početak nove pravne bitke“, rekla je supruga Džulijana Asanža.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel odobrila je danas izručenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama, gde će se suočiti sa optužbama za špijunažu.

Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju navodi da Asanž ima rok od 14 dana da podnese žalbu na ovu odluku, a Vikiliks je saopštio da će on to i učiniti prenosi Rojters.

 

Asanž najavio žalbu na odluku o izručenju u SAD

 

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž će uložiti žalbu na odluku britanske vlade da bude izručen Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je danas Vikiliks.

„Danas se borba ne završava. To je samo početak nove pravne bitke. Žalićemo se kroz pravni sistem“, navodi se u saopštenju objavljenom na Vikiliksovim Tviter nalozima.

Stela Asanž: Žaliću se na odluku V. Britanije o izručenju Džulijana

Stela Asanž, supruga osnivača Vikiliksa Džulijana, izjavila je danas da će se žaliti na odluku Britanije da odobri njegovo izručenje SAD gde će se suočiti sa optužbama za špijunažu.

„Borićemo se protiv ovoga. Koristićemo svaku moguću priliku za žalbu“, rekla je ona novinarima, preneo je Rojters.

 

Šipton Asanž: Žalba sudu u Londonu uz nove informacije

 

Šipton Asanž, brat osnivača Vikiliksa DŽulijana Asanža izjavio je danas da će žalba Asanžovog pravnog tima Visokom sudu u Londonu na odluku o njegovom izručenju SAD uključivati nove informacije koje ranije nisu dostavljene sudovima, uključujući tvrdnje iznesene u prošlogodišnjem izveštaju o planovima za njegovo ubistvo.

„(Žalba) će verovatno biti podneta nekoliko dana pre isteka roka (14-dnevnog žalbenog roka) i uključivaće nove informacije koje ranije nismo mogli da iznesemo pred sud. Informacije o tome kako su DŽulijanovi advokati špijunirani i kako su kovane zavere o njegovm kidnapovanju i ubistvu od strane CIA“, rekao je Šipton u intervjuu Rojtersu.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Đoković pobedio Kecmanovića, plasirao se u osminu finala Vimbldona

U trećem međusobnom duelu protiv Miomira Kecmanovića, prvom "na travi", Novak Đoković je dominirao. Osvojio je prvi set "sa nulom", a kasnije je lako...

Gasprom povećao isporuku ruskog gasa u Kinu za 63,4 odsto u prvoj polovini godine

Isporuke gasa Kini preko gasovoda "Snaga Sibira" povećane za 63,4 odsto u prvoj polovini 2022. godine. Gasprom je povećao isporuke gasa Kini preko gasovoda Snaga...

Počeli pripremni radovi za most preko Dunava na Fruškogorskom koridoru

Ovaj projekat je izuzetno važan za Novi Sad, Irig i Rumu jer je ta deonica sa oko 900 kamiona i 10.000 vozila dnevno jedna...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare