26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

Britanci priznali da su tajno bili u Srebrenici, sa Orićem kovali zaveru protiv Srba

Osim holandskog izveštaja o tajnom učešću britanskih SAS jedinica u Srebrenici posle oslobođenja (ili kako oni kažu „pada“) tog grada, postoji i svedočenje jednog od tih britanskih specijalaca za „Sandej tajms“ iz jula 2000. godine

Prema svedočenju britanskog specijalca iz SAS jedinice, koji je želeo da ostane anoniman, pa se u tekstu koristi pseudonim Nik Kamerun, zadatak njihove jedinice je bio da pošalje koordinate za NATO napad na snage Vojske Republike Srpske i da obavlja druge špijunske poslove.

Naš prioritet je bio da sakupljamo informacije priznaje Kamerun.

U tekstu Kamerun optužuje UN da su dozvolile „masakr“ u Srebrenici

(„UN su u potpunosti izdale te ljude“) i izražava svoju bes zbog toga što nisu izvršile napade na srpske položaje.

Nije bilo ničega. Čekali smo i čekali rekao je Kameron.

Kamerun kaže i da se sastao sa Naserom Orićem, te priznaje da ga je brazilski posmatrač iz UN optužio da pravi zaveru sa muslimanima, na šta mu je britanski špijun rekao da „ođ*be“.

Kada je video da su Srbi ušli u Srebrenicu i da NATO neće reagovati,britanski sasovac i špijun kaže da se zapitao“Jeb*te,kako da se izvučem iz ovoga?“.

Kamerun kaže i da se sastao sa Naserom Orićem, te priznaje da ga je brazilski posmatrač iz UN optužio da pravi zaveru sa muslimanima, na šta mu je britanski špijun rekao da „ođ*be“.

Kada je video da su Srbi ušli u Srebrenicu i da NATO neće reagovati, britanski sasovac i špijun kaže da se zapitao“Jeb*te,kako da se izvučem iz ovoga?“.

Osim što su muslimani u Srebrenici redovno kršili rezoluciji o Srebrenici kao demilitarizovanoj zoni, sada je očigledno da su im u tome pomagali, ne samo UN, već i tajni britanski specijalci.

Ipak, najvažnije pitanje je da li su britanski specijalci iz SAS jedinica imali samo ovu funkciju ili su učestovali i u streljanju muslimana posle oslobođenja grada.

– Šta su oni inače radili tamo, a ne može da se okrije koja je jedinica streljala na četiri lokacije:Orahovac, Branjevo, Dom kulture Pilica i Korluk. A, za petu lokaciju se zna tu je bilo osam pripadnika desetog diverzanskog odreda, jedan je oslobođen. Oni su procesuirani. Za ove četiri lokacije nikako ne može da se otkrije ko je kaže predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj.

O prisustvu britanskih SAS jedinica piše i „Gardijan“, u tekstu pod naslovom „Srebrenica: the search for a terrible truth goes on“.

 

novostionline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Muftija Mustafa Jusufspahić: Smisao Kurban-bajrama je posvećenost Bogu i čoveku

Na pitanje kako se Islamska zajednica Srbije priprema za obeležavanje Kurban-bajrama ove godine, Jusufspahić kaže da preko svoje Vakufske direkcije preuzima na sebe regulative...

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare