5.4 C
Belgrade
5.4 C
Belgrade
5, decembar, 2022

Bregović na kuće i stanove dao više od 35 miliona evra

 
FOTO: JOVAN ILIĆ, RAJKO RISTIĆ / RAS KOMBO

Nakon tri godine gradnje popularni muzičar Goran Bregović završio je objekat na Senjaku i uveliko ga izdao jednoj kompaniji. Kako saznajemo, ostavio je i jedan deo stambenog prostora za sebe, gde može da boravi kada kuću u kojoj živi iznajmi na dan.

Goran Bregović - kuća
FOTO: JOVAN ILIĆ, RAJKO RISTIĆ / RAS KOMBO

Muzički umetnik Goran Bregović prema pisanju medija u svom posedu ima preko 30 kuća, vila, stanova i garsonjera u vrednosti od preko 35 miliona evra. Poslednja u nizu je nekretnina na Senjaku koju je gradio poslednje tri godine. Radovi su napokon završeni, a Bregović je po ugledu i na druge nekretnine odlučio i ovu da izdaje.

– Unutar same vile nalazi se firma kojoj je iznajmio prostor. Međutim, to je samo jedan deo ogromne vile koja je u njegovom posedu. Drugu polovinu je odlučio da sačuva za sebe, jer zbog čestih iznajmljivanja vila i kuća za snimanje raznih spotova i reklama, ipak želi da ima delić za sebe kako bi mogao da odmori – započinje priču dobro upućen izvor za „Blic“ i dodaje:

– Prvenstveno je tu trebalo da se nalazi ogroman muzički studio u kom bi on pravio muziku, međutim za sada nije poznato da li će do te realizacije doći. Plan postoji, ali Bregović još nije prelomio da li će mu to biti sigurna investicija zbog pandemije kada niko ništa ne radi, i ne snima. Za sada je to samo prostor gde on ponekad boravi, kada kuću u kojoj živi iznajmi za snimanje filma, serije ili nekog spota. Na taj način zarađuje siguran novac i sasvim je siguran i ako u jednom trenutku odluči da napusti muziku, uvek će moći da živi od izdavanja – priča izvor i ističe kako jedan snimajući dan, u zavisnosti od prostora, košta između 2.000 i 3.000 evra.

Goran Bregović - kuća
FOTO: JOVAN ILIĆ, RAJKO RISTIĆ / RAS KOMBO

– Jedan snimajući dan kod Gorana Bregovića košta između 2.000 i 3.000 evra, sve zavisi od nekretnine koju iznajmljuje. Cena snimajućeg dana je striktna, tako da ne postoje dodatni popust kada su pregovori sa njegovim timom u pitanju – zaključuje dobro upućen izvor za „Blic“.

Goran Bregović
FOTO: JOVAN ILIĆ, RAJKO RISTIĆ / RAS KOMBO

Podsetimo, muzičar je u Zagrebu 2005. godine pazario zgradu od 550 kvadrata. Svaka vila Gorana Bregovića procenjena je na barem milion evra. Na Jahorini ima nekretninu od 450 kvadrata, u Perastu dve kuće i starački dom, u koji je uložio nešto više od milion evra, zatim vile u Parizu, Istanbulu… Bregović je i sam jednom prilikom priznao zbog čega je opterećen time da ima što više stanova, kuća i poslovnih prostora.

– Celog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je, i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam decu, pa isti taj strah imam i za njih – ispričao je Bregović svojevremeno.

Brega je pretprošle godine odlučio i ćerkama da u jednom popularnom beogradskom naselju, blizu centra grada, kupi dva stana što je on potvrdio u emisiji kod Milomira Marića.

JAVNE LIČNOSTI SNIMALE KOD BREGE

Poznato je da se u jednoj od Breginih vila snimala serija “Žene sa Dedinja”, dok je takođe i mlada muzička zvezda Anastasija Ražnatović u jednoj snimila spot za pesmu “Heroina”.

Komšija sa Harisom Džinovićem

Poslednja u nizu Breginih vila, nalazi se u blizini nove kuće Harisa Džinovića. Ova dva muzičara, koja će uskoro useliti u svoje domove, mogli bi da piju komšijske kafe jer im ni dva minuta ne treba da skoknu jedan do drugog.

 

 

blic.rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Napad dronovima na dva aerodroma u Rusiji, poginula tri vojnika

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na aerodrome “Djagiljevo” i “Engels”. „Ujutro 5. decembra, kijevski režim je,...

Kina nastavlja “uzajamno korisnu” energetsku saradnju s Rusijom

Peking će nastaviti energetsku saradnju s Rusijom na bazi uzajamnog poštovanja i obostrane koristi, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova. Saopštenje je usledilo nakon...

Piksi: Srbija se u martu vraća na pobednički kolosek

Reprezentacija Srbije se jeste vratila kući ranije nego što smo to svi priželjkivali, ali se mora razmišljati o daljim aktivnostima. Pred "orlovima" je učešće...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare