12 C
Belgrade
12 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Blinken o masovnoj grobnici u Izjumu: Potrebno prikupiti dokaze

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da su izveštaji o masovnoj grobnici u ukrajinskom gradu Izjumu deo „ruske brutalnosti“ u Ukrajini i poručio da je potrebno prikupiti dokaze i „dokumentovati počinjene zločine“.

Blinken je rekao da su izveštaji o masovnoj grobnici u Izjumu „deo, užasne, kontinuirane priče koja je u toku o ruskoj brutalnosti“ u Ukrajini, prenosi Si-En-En.

Globalni lideri primećuju agresiju Rusije na Ukrajinu

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da zabrinutost kineskih i indijskih lidera zbog rata u Ukrajini „odražava zabrinutost širom sveta zbog posledica agresije Rusije na Ukrajinu“.

„To je agresija ne samo na Ukrajinu i njen narod, to je agresija na same principe međunarodnih odnosa koji pomažu u očuvanju mira i bezbednosti“, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Stejt departmentu, prenosi Si-En-En.

„U mnogim slučajevima, ovo će predstavljati ratne zločine“, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Stejt departmentu.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Trilaterala u Beogradu, predsedava ministar Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali predsedavaće danas u Beogradu trilateralnom ministarskom sastanku Srbije, Austrije i Mađarske. Tema sastanka je efikasno upravljanje procesima migracija. Sastanak sa delegacijama Austrije...

Premijerka Brnabić: Ovo je osveta Hrvatske jer tražimo da ubice srpske dece odgovaraju!

Države članice Evropske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija...

Na današnji dan, 6. oktobar

1014 - Umro je car Samuilo koji je 976. digao ustanak protiv Romeje (Vizantija) i osnovao Makedonsko carstvo. Njegovo carstvo propalo je 1014, nakon...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare