26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

„Bio sam u pravu“

Bivši američki predsednik Donald Trump zahteva od Kine isplatu deset milijardi dolara zbog uloge u pandemiji koronavirusa.

On poziva imunologa dr Entonija Faučija (80) da objasni tačno koliko je informacija znao o poslu koji se obavljao u Institutu za virusologiju u Vuhanu.

U svojoj izjavi Tramp je ismejao svog naučnog savetnika za pandemiju tvrdeći da je spasao stotine hiljada života odupiranjem Faučijevim smernicama o svemu, od zatvaranja granica, razvoja vakcina i nošenja maski.

„Sada će svi, pa i takozvani ‘neprijatelji’ početi da govore da je predsednik Tramp bio u pravu oko kineskog virusa, koji je došao iz laboratorije“, dodao je.

„Korespondencija između Faučija i Kine govori sama za sebe preglasno da bi to iko ignorisao. Kina bi trebalo da plati 10 milijardi dolara Americi, i svetu, za smrti i destrukcije koje su prouzročili“, istakao je on.

Republikanci tvrde kako mejlovi dokazuju da je Fauči znao da se u laboratoriji u Vuhanu vrše eksperimenti sa genetski modifikovanim koronavirusom.

Takođe, pokazuju kako je bio upozoren na mogućnost ‘bežanja’ virusa iz laboratorije, dok je on sve vreme javno insistirao na tome da je pandemija izbila prirodnim putem, prenosom sa životinje na čoveka.

Doktorka Li-Meng Jan, koja je bila među prvim ljudima koji su govorili o teoriji virusa pobeglog iz laboratorije, kazala je nakon objavljenih Faučijevih mejlova kako je kovid 19 neograničeno bio-oružje i kako su kineska vlada i određene strane organizacije, kao i neki naučnici sve zataškavali.

Li-Meng Jan je kazala kako je Fauči znao za kineska istraživanja i pre pandemije.

 

jutarnji.list

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Predsednik Vučić u poseti domaćinstvu Bogdanović: „Mnogo dece imate, jako sam srećan što to vidim“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti opštini Ivanjica u Moravičkom okrugu. Vučić stigao u Kumanicu Predsednik Vučić stigao je u selo Kumanicu, gde obilazi...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare