14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
9, decembar, 2022

„Bio sam u pravu“

Bivši američki predsednik Donald Trump zahteva od Kine isplatu deset milijardi dolara zbog uloge u pandemiji koronavirusa.

On poziva imunologa dr Entonija Faučija (80) da objasni tačno koliko je informacija znao o poslu koji se obavljao u Institutu za virusologiju u Vuhanu.

U svojoj izjavi Tramp je ismejao svog naučnog savetnika za pandemiju tvrdeći da je spasao stotine hiljada života odupiranjem Faučijevim smernicama o svemu, od zatvaranja granica, razvoja vakcina i nošenja maski.

„Sada će svi, pa i takozvani ‘neprijatelji’ početi da govore da je predsednik Tramp bio u pravu oko kineskog virusa, koji je došao iz laboratorije“, dodao je.

„Korespondencija između Faučija i Kine govori sama za sebe preglasno da bi to iko ignorisao. Kina bi trebalo da plati 10 milijardi dolara Americi, i svetu, za smrti i destrukcije koje su prouzročili“, istakao je on.

Republikanci tvrde kako mejlovi dokazuju da je Fauči znao da se u laboratoriji u Vuhanu vrše eksperimenti sa genetski modifikovanim koronavirusom.

Takođe, pokazuju kako je bio upozoren na mogućnost ‘bežanja’ virusa iz laboratorije, dok je on sve vreme javno insistirao na tome da je pandemija izbila prirodnim putem, prenosom sa životinje na čoveka.

Doktorka Li-Meng Jan, koja je bila među prvim ljudima koji su govorili o teoriji virusa pobeglog iz laboratorije, kazala je nakon objavljenih Faučijevih mejlova kako je kovid 19 neograničeno bio-oružje i kako su kineska vlada i određene strane organizacije, kao i neki naučnici sve zataškavali.

Li-Meng Jan je kazala kako je Fauči znao za kineska istraživanja i pre pandemije.

 

jutarnji.list

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare