19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
5, jul, 2022

Portal Direktno u pokušaju degradiranja SPC!!

Portal Drektno sa očigledno dobrim finansijskim motivima (i podrškom) udaraju na Srpsku pravoslavnu crkvu bez imalo suzdžržavanja. Nakon sramnog pisanja o sinu Predsednika države, sada su rešili da se uključe u blaćenje crkve tendenciozono i maliciozno, neopterećeni vezom koju institucija crkve ima sa svojim narodom.

Na svom portalu su navodno došli do izjava anonimnog izvora koji okrivljuje Srbina Andriju Mandića, političara iz Crne Gore i episkopa bačkog Irineja Bulovića za nekakav puč protiv episkopa budimljansko – nikšićkog Joanikija.

Očigledno gospodi iz „kruga dvojke“ koji finansiraju pomenuti portal, ne odgovara jedinstvo i dijalog predstavnika Srba iz regiona, Predsednika Srbije sa predstavnicima Crkve. Smeta gospodi to što takvo zajedništvo ranije nije bilo moguće, više nego ikad su jedinstveni svi predstavnici srpskog korpusa duhovnog i svetovnog. Pa umesto da to raduje, oni svojim majstorskim spinovima pokušavaju da naprave razdor, baš na mestu na kom je teško zamislivo, da višedecenijski borac za srpske interese u Crnoj Gori radi protiv episkopa Srpske pravoslavne crkve.

Pogotovo nakon jučerašnjeg zajedničkog ručka u Beogradu, kojI je pokazao da pored odvojenosti crkvene i državne vlasti može se i mora sarađivati više i tešnje u složenim vremenima. U prilog tome danas su se predstavnici Sinoda sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem sastali u Belom Dvoru.

Na njihovu žalost (portala Direktno) pokušaji insinuacija i spinovanja neće zasigurno poremetiti mir i rad u crkvi koja je najvažnija i najprisnija institucija narodu srpskom već više od osam vekova.

 

Pobednik.rs

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare