11.6 C
Belgrade
12.1 C
Belgrade
20, mart, 2023

Portal Direktno u pokušaju degradiranja SPC!!

Portal Drektno sa očigledno dobrim finansijskim motivima (i podrškom) udaraju na Srpsku pravoslavnu crkvu bez imalo suzdžržavanja. Nakon sramnog pisanja o sinu Predsednika države, sada su rešili da se uključe u blaćenje crkve tendenciozono i maliciozno, neopterećeni vezom koju institucija crkve ima sa svojim narodom.

Na svom portalu su navodno došli do izjava anonimnog izvora koji okrivljuje Srbina Andriju Mandića, političara iz Crne Gore i episkopa bačkog Irineja Bulovića za nekakav puč protiv episkopa budimljansko – nikšićkog Joanikija.

Očigledno gospodi iz „kruga dvojke“ koji finansiraju pomenuti portal, ne odgovara jedinstvo i dijalog predstavnika Srba iz regiona, Predsednika Srbije sa predstavnicima Crkve. Smeta gospodi to što takvo zajedništvo ranije nije bilo moguće, više nego ikad su jedinstveni svi predstavnici srpskog korpusa duhovnog i svetovnog. Pa umesto da to raduje, oni svojim majstorskim spinovima pokušavaju da naprave razdor, baš na mestu na kom je teško zamislivo, da višedecenijski borac za srpske interese u Crnoj Gori radi protiv episkopa Srpske pravoslavne crkve.

Pogotovo nakon jučerašnjeg zajedničkog ručka u Beogradu, kojI je pokazao da pored odvojenosti crkvene i državne vlasti može se i mora sarađivati više i tešnje u složenim vremenima. U prilog tome danas su se predstavnici Sinoda sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem sastali u Belom Dvoru.

Na njihovu žalost (portala Direktno) pokušaji insinuacija i spinovanja neće zasigurno poremetiti mir i rad u crkvi koja je najvažnija i najprisnija institucija narodu srpskom već više od osam vekova.

 

Pobednik.rs

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Putevi Srbije: Moguća magla na pojedinim deonicama, neophodan oprez u vožnji

BEOGRAD - Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko...

Predsednik Bajden razgovarao telefonom sa Benjaminom Netanijahuom

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da su demokratska društva ojačana istinskim kontrolnim mehanizmima, kao...

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih, a oni su Vasilije, Jefrem, Evgenije, Elpidije, Agatodor, Eterije i Kapiton. Svi oni su bili...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare