28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Anja Radić zvanično najlepša srpkinja ekskluzivno za Pobednik: Ponos je predstavljati našu Srbiju u svetu

Anja Radić prelepa brineta proglašena je za novu Miss Srbije pre nekoliko dana u Šarm El Šeiku. Ekskluzivno za Pobednik podelila je utiske neposredno nakon što je izabrana za najlepšu od najlepših srpkinja.

 

U kom trenutku ste odlučili da konkurišete za izbor „najlepša devojka Srbije“ šta Vas je motivisalo da uzemte učešće na ovom prestižnom takmičenju za dame?

Već duži period sam u svetu mode.Svestrana sam osoba i želela sam više stvari da ukombinujem i takmičenje za Mis je bilo pravo rešenje. Manekenke su lepe ali Mis je ona koja mora da se vodi i da promoviše prave vrednosti koje su, nažalost, u današnje vreme iskrivljene. Obrazovanje i humanost su stvari koje su me osvojile i one su razlog zašto sam se prijavila za izbor.

foto:privatna arhiva

Kao neko ko je jako mlada, da li ste i sanjali ovu titulu koja je sada u Vašim rukama?

Ne mogu reći da sam očekivala ali se svako ima pravo da se nada. Smatrala sam da imam potencijala i verovala sam u sebe, upravo zato sam i uspela u tome.

Da li su Vam se sredili utisci i da li ste svesni da dok živite pratiće Vas slava da ste u datom trenutku bili najlepša Srpkinja?

Utisci se sležu polako ali moram priznati da i dalje nisam u potpunosti svesna. Mnogo mi je drago što ću baš ja predstavljati našu tradiciju i kulturu na takmičenju za Mis Sveta.

foto:privatna arhiva

Otkud to da Miss Srbije bude biran u Šarm el Šeiku i kako ste doživeli neposredno taj dogadjaj, koji vam je najjači utisak?

Zbog epidemioloških mera se izbor za Mis Srbije po prvi put održao van naše države.U predivnom Šarm El Šeiku smo bili 7 dana ali smo i za tako kratak period u toku globalne pandemije uspeli da organizjemo i finalno veče našeg izbora i Serbian Fashion day (Srpski dani mode) u sklopu nekoliko revija i još mnoge druge bitne stvari. Predstavili smo Srbiju i Egipat na neverovatan način i uspeli da spojimo te dve kulture. Smatram da je to jedan ogroman turistički poduhvat. Mnogo mi je drago što smo pored svih tih obaveza uspeli da nađemo vremena da obiđemo i muzej, crkve i nezaboravnu predstavu u delfinariji. Pored toliko lepih stvari i osvojene krune zaista je teško izdojiti samo jednu koja je ostavila najveći utisak.

foto:privatna arhiva

Koliko Vam je pored te Vaše neizmerne spoljašne lepote, važna i unutrašnja lepota i spokoj?

Lepota je energija.

Lepota ustvari nema veze sa izgledom, ona dolazi iznutra. Budite zahvalni Bogu na svemu i radite na sebi. Ne zaboravite šta je patrijarh Pavle pričao “Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj ali kada bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi, jer ljubav je veza savršenstva, kada bi se držali makar onog principa “Što želite sebi, to činite drugima” i “Što ne želite sebi, to ne činite drugima”, onda bi ova zemlja bila blizu raja.”

foto:privatna arhiva

Vidimo u Vama patrotski duh, koliko ste ponosni jer ćete predstavljati Srbiju u svetu?

Naravno, tako sam vaspitana.Ako ne poštujemo svoje korene, ne poštujemo ni sebe. Potrudiću se da kroz svoj mandat maksimalno napredujem da bih bila što bolji ambasador svoje zemlje u svetu. Već sam imala priliku da predstavljam Srbiju na jednom svetskom takmičenju i mogu vam reći da ništa ne može da zameni taj osećaj kada stanete na scenu i sa ponosom držite zastavu Srbije.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare