26.4 C
Belgrade
25.6 C
Belgrade
30, jun, 2022

Ana Brnabić naš kandidat Aleksandar Šapić za gradonačelnika

Srpska napredna stranka (SNS) održala danas sednicu Predsedništva, na kojoj je biti doneta konačna odluka o kandidatu naprednjaka za gradonačelnika Beograda.

Obraćanje Ane Brnabić

Novinarima se nakon sednice obratila premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da je Predsedništvo SNS većinom glasova usvojilo predlog gradskog odbora SNS, da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika.

– Aleksandar Šapić je bio prvi na našoj listi za Beograd, dok je nosilac liste bio predsednik Vučić. Dobili smo poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Dakle naše predlog za gradonačelnika je Aleksandar Šapić. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović. A videćete i izmene u gradskom veću, verovatno i u određenim sekretarijatima – rekla je Ana Brnabić.

Ona ističe da očekuje da u gradu bude dodatne nove energije, i da se započnu novi projekti i završe stari, kao i da će Šapić predstaviti svoje projekte na sednici Skupštine grada u ponedeljak.

– Linijski park je jedan od velikih projekata, kao i metro. Želim da podsetim da smo mi pokrenuli inicijativu o najvećoj parkovskoj površini u Beogradu, a to je linijski park. Imamo plan da napravimo čak pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja kreativnog distrikta „Ložionica“, i tako dalje – rekla je ona.

Premijerka je istakla da je sigurna da će tim dobro raditi posao, najbolje moguće i u interesu Beograđana.

– Beograd je danas savremen, moderan grad, koji pruža najbolje uslove za život svojih građana, ali i odlične uslove za investitore, privredu, startapove, mlade ljude. I taj trend mora da se ubrza – kazala je ona, i dodala:

– I jedno lično zapažanje. Danas sam gledala jedan prilog od šest minuta na „Dojče Veleu“, i iako nije afirmativan prilog, vidi se koliko je Beograd napredovao i da je slika našeg grada danas potpuno drugačija. Beograd je danas najvažniji grad u regionu, najveći partner za EU, Nemačku i najveća investiciona destinacija za njihove kompanije.

Ana Brnabić je istakla i da su naprednjaci pored ove najvažnije tačke dnevnog reda od predsednika Vučića čuli kratak izveštaj od temama koje su od velike važnosti za naš narod.

– Od kompleksne spoljnopolitičke situacije, preko ekonomije i svega onoga što očekujemo da će se dešavati u nedeljama pred nama, do izuzetno važnog energetskog pitanja i bezbednosti zemlje. Međutim, ono što želim još jednom da pomenem je ono na šta smo u ovom trenutku najponosniji, i što je najvažnija tema, a to je najavljeno povećanje penzija od čak 19.1 odsto, što će biti delom u četvrtom kvartalu ove godine, i delom od 1. januara sledeće godine – rekla je ona.

Premijerka ističe da su se za to borili prethodnih osam godina, i da je to istorijski najveće povećanje penzija u istoriji Srbije.

– Imamo stabilan kurs dinara i javni dug koji je pod kontrolom, i najavljeno povećanje penzija neće uopšte uticati na to. To je najveća i najvažnija stvar u ovom trenutku. Takođe, najavljeno povećanje minimalca, koje će biti između 12 i 14 odsto, biće svakako tema razgovora sa sindikatima i poslodavcima, s tim što će to pre svega biti razgovori sa sindikatima – dodala je Brnabićka.

Ona je dodala da država ne želi da pravi dodatna opterećenja privredi, i zato će država preuzeti ovo povećanje minimalca na sebe, kroz smanjenje poreza.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Danilo Anđušić: Prelep je osećaj vratiti se u klub koji volim

"Prelep je osećaj vratiti se kući, u klub koji volim, ali i u kojem u dva navrata nisam ostavio trag kakav sam želeo. Verujem...

Vaterpolisti Španije pobedili Crnu Goru, plasirali se u polufinale

Prethodno se u polufinale plasirala Grčka, a drugi polufinalista biće poznat posle utakmice Mađarska-Italija. Vaterpolisti Španije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti...

Džudistkinja Marica Perišić osvojila zlato na Mediteranskim igrama

Ranije juče, srpski džudisti osvojili su još dve medalje - Milica Nikolić srebro, a Strahinja Bunčić bronzu. Srpska džudistkinja Marica Perišić osvojila je zlatnu medalju...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare