21.9 C
Belgrade
21.6 C
Belgrade
19, avgust, 2022

Američki desantni brod doplovio u Estoniju; Još tri broda sa žitaricama krenula iz Ukrajine

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 163. dan

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o primeni posebnih ekonomskih mera u oblasti finansija, goriva i energetike zbog neprijateljskih postupaka nekih stranih zemalja i međunarodnih organizacija.

Prema informacijama, ukazom se do 31. decembra 2022. godine zabranjuje se čitav niz transakcija uz učešće stranaca iz neprijateljskih zemalja u brojnim ruskim kompanijama i projektima.

Ograničenje se odnosi na transakcije sa hartijama od vrednosti, koje čine sastavni deo osnivačkog kapitala tih organizacija, kao i na prava i obaveze, učešća i sporazume na osnovu kojih se u Rusiji realizuju investicioni projekti.

Američki desantni brod Ju-es-es „Ganston hol“ doplovio je u Estoniju, saopštila je pres služba odbrambenih snaga te bivše sovjetske države, prenosi Sputnjik.

Kako se navodi u saopštenju, na brodu se nalazi oko 2.000 američkih mornara i marinaca i oni će održati vojne vežbe u severnom delu Baltičkog mora u periodu od 8. do 19. avgusta.

Ukrajinci granatirali teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane

Ukrajinski militanti danas su tokom smene radnika izveli novo granatiranje teritorije Zaporoške nuklearne elektrane, saopštile su lokalne vlasti RIA Novostima.

Prema njihovim rečima, prekinuta su dva dalekovoda, koji snabdevaju rasklopnu opremu neophodnu za bezbedan rad nuklearnih blokova, dok se sada preduzimaju mere za normalizaciju rada stanice.

Još tri broda sa žitaricama krenula iz Ukrajine

Još tri broda sa preko 58.000 tona kukuruza krenula su iz Odese i Černomorska za Irsku, Britaniju i Karasu u Turskoj, potvrdilo je tursko Ministarstvo odbrane.

U Istanbulu će se obaviti inspekcija brodova pod zastavom Paname i Turske pre nego što budu propušteni na odredišta.

Odbijen raketni napad u Hersonu

Ukrajinske trupe granatirale su u petak popodne grad Herson, raketni napad je odbijen, rečeno je RIA Novostima u regionalnoj administraciji.

– Ukrajinske trupe su tokom dana granatirale Herson. Sistem PVO je funkcionisao. Napad je odbijen. Nije bilo dolazaka saopštila je administracija.

Kako su saopštile vlasti regiona, ukrajinska vojska je u petak granatirala i grad Novaja Kahovka. Tu je radio i sistem PVO. Informacije o eventualnoj šteti se preciziraju.

Stremousov: „To su samo glasine“

Zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov nazvao je glasinama izveštaje da je šef regionalne administracije Vladimir Saldo u komi, objašnjavajući bolest prenaprezanjem, prenose RIA Novosti.

– Glasine o komi Vladimira Salda su direktno učešće u ratu na strani neprijatelja. Bolest Vladimira Salda je posledica teškog prenaprezanja, fizičkog i psihičkog, koje je pretrpeo načelnik VGA u proteklih šest meseci. Vladimir Saldo spavao je dnevno po nekoliko sati, sedam dana u nedelji napisao je Stremousov u Telegramu.

Putin zahvalan Erdoganu zbog napora oko izvoza ukrajinskog žita

Ruski predsednik zahvalio je Erdoganu na naporima, koje je uložio da bi se rešilo pitanje isporuka žita iz Ukrajine.

Erdogan je rekao da Ankari i Moskvi predstoji otvaranje nove stranice u bilateralnim odnosima i saradnji.

– Verujem da će naš razgovor otvoriti novu stranicu u odnosima dve zemlje. Želeo bih da razgovaramo o pitanjima energetske saradnje, izvoza žita preko Crnog mora, turizmu i regionalnim pitanjima naveo je Erdogan.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U Novi Sad vraćena ukradena slika Vlaha Bukovca

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dočekali su danas u Novom Sadu sliku Vlaha Bukovca "Blagoveštanski sabor u Sremskim...

Ričard Grenel: Kurti odbijao svaku ideju koju su predlagale SAD

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbijao svaku ideju...

Predsednik Vučić iz Brisela: Jedva čekam da se vratim u našu Srbiju

- Poštovani građani Srbije, težak dan je za nama, za sve građane Srbije i celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare