9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
22, mart, 2023

Ambasada Srbije u Vašingtonu organizuje veliku Konferenciju srpske dijaspore

Ambasada Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama danas u Vašingtonu organizuje veliku Konferenciju srpske dijaspore pod nazivom „Jačanje veza“.

Ambasada Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama danas u Vašingtonu organizuje veliku Konferenciju srpske dijaspore pod nazivom „Jačanje veza“.

Konferencija, koja će se održati u prestižnom vašingtonskom hotelu „Konrad“, posle više od dve decenije okupiće više stotina pripadnika srpske zajednice u Americi, predstavnika srpskih organizacija, uglednih pojedinaca, kao i predstavnika američkog političkog života.

Pozdravnu reč učesnicima Konferencije uputiće ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić, zatim Vladika istočnoamerički Irinej i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, a očekuje se i obraćanje specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Među glavnim govornicima biće i ambasador Bosne i Hercegovine u SAD Bojan Vujić, šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, kao i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović.

Nakon uvodnih izlaganja, ambasador Đurić i Gujon će u svečanoj ceremoniji uručiti priznanje „Majka Srbija“ Dejvidu Vujiću, jednom od sedmorice Srba koji su bili deo čuvene misije „Apolo“ u okviru NASA svemirskog programa.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare