19.3 C
Belgrade
19.3 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Aljbin Kurti (ne)navođeni projektil!?

Premijer Kosova Aljbin Kurti iz dana u dan kontrira svemu i svakome.

Od kako je preuzeo dirigentsku palicu u Prištini, Kurti šokira i one koji su pokrovitelji projekta nezavisnog Kosova, Sjedinjene Američke Države. On se ponaša toliko osiono da je uspeo da američku administraciju dovede u položaj da temeljno razmotre uopšte celokupan projekat u kog su uložili puno.

Za razliku od prethodinka, Ramuša Haradinaja koji nije puno razmišljao o sopstvenoj politici, pogotovo ne spoljnoj, na šta je javno ukazao u više navrata da sledi isključivo ono što SAD govore i trraže, tako da praktično javno izrekao da su protektorat jedne od najmoćnijih sila sveta.

Aljbin Kurti, da li zbog sopstvenih ambicija, da li zbog svog ega, da li zbog sufliranja nekog sa strane želi da veruje, da on može isključivo samostalno voditi Vladu u Prištini. To će vreme vrlo brzo pokazati kao pogrešno razumevanje političara Kurtija, što će svoje sunarodnike dovesti u poziciju da SAD preduzmu neželjene mere prema njima.

Prepucavanjem na drušvenoj mreži twiter albanskih političara sa Kosova povodom čestitanja Vidovdana državi Srbiji od strane Ričarda Grenela, inače bivšim visokim zvaničnikom Stejt Departmenta, će po svoj prilici ostati zabeleženo i sankcionisano od strane Amerike prema Prištini. Jasno je da polako ali sigurno gubi strpljenje administracija u Vašingtonu pri posmatranju njihovog osionog ponašanja.

Poslednji u nizu ispada Kurtija je i izjava da je za njega ne prihvatljiv projekat „Mini Šengen“ govori upravo da on deluje u pravcu destrukcije i ne posmatra trezveno geopolitiku. Tako da će posledice takve osionosti uskoro biti vidljive za čitavu sopstvenu zajednicu koju predvodi.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruske snage: Ukrajinska vojska izvela veliki raketni napad na Herson

Ukrajinska vojska izvela je veliki raketni napad na Herson i predgrađa, rečeno je danas RIA Novostima u pres-službi uprave Hersonske oblasti, koja je pod...

Ukrajina: Eliminisano oko 43.350 ruskih vojnika od početka rata

Prema tvrdnjama ukrajinskog generalštaba, Oružane snage Ukrajine eliminisale su, zaključno sa jučerašnjim danom, oko 43.550 ruskih vojnika. Od početka napada na Ukrajinu, 24. februara, do...

Nastavljaju se pritisci! Kosovska policija uhapsila dvojicu Srba

Dvojica državljana Srbije uhapšena su nakon što su pokušali da ilegalno pređu sa teritorije centralne Srbije na Kosovo, saopštila je Kosovska policija. Policija je saopštila...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare