29 C
Belgrade
29 C
Belgrade
26, jun, 2022

Abdidžiku: Kurti je promenio stavove o nekim temama dijaloga sa Srbijom

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljumir Abdidžiku posle sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem rekao je da je premijer promenio stav o nekoliko tema povezanih sa dijalogom sa Srbijom.

„Primetio sam ne samo kada je u pitanju reciprocitet, već i druge teme u kojima su redizajnirane pozicije premijera, kao što su pitanje izvinjenja (Srbije pre nastavka dijaloga), unutrašnjeg dijaloga (sa kosovskim Srbima) i spoljnog dijaloga“, kazao je Abdidžiku.

Lider DSK je rekao da je sada vreme da se Kurti dokaže i dodao da će imati podršku njegove stranke sve dok deluje dobro i kako treba.

Upitan da li je bilo razlika izmedju njega i premijera o osnovnim pitanjima dijaloga, Abdidžiku je rekao da nisu imali nesuglasica jer su se složili oko pitanja sa kojima će se sačuvati.

U saopštenju iz kabineta premijera Kurtija je rečeno da je predsednik DSK izrazio svoje stavove o dijalogu koje je predao i pismeno.

Abdidžiku je istakao da će DSK podržati dijalog ako se poštuju principi predstavljeni u predatom dokumentu i ako konačni rezultat bude medjusobno priznanje.

„Premijer Kurti i predsednik DSK su se saglasili da se diskusija o dijalogu nastavi i u Skupštini Kosova. Premijer je ocenio značajnom saradnju vlasti i opozicije“, navodi se u saopštenju.

Današnji susret Kurtija i Abdidžikua je deo sastanaka koje premijer Kosova ima sa liderima opozicionih stranaka u cilju saradnje o pitanjima od interesa za zemlju.

Kurti se juče sastao sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem koji je zatražio direktno učešće predstavnika SAD u dijalogu.

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj je odbio da se sretne sa Kurtijem i pozvao premijera da se o pitanjima značajnim za Kosovo razgovara u Skupštini Kosova.

 

izvor:beta

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić na Instagramu objavio video sa novog aerodroma kod Kruševca

Aerodrom "Rosulje" ima najmoderniju pistu i hangare za male avione. Ovo je veliki početak i velika stvar, izgleda prelepo. Ovo je poruka predsednika Srbije Aleksandra...

Olaf Šolc: U podršci Ukrajini važno je međunarodno jedinstvo

Nemački kancelar je istakao dosadašnje jedinstvo Grupe sedam industrijskih sila, Evropske unije i NATO u organizovanju podrške Ukrajini. Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas...

Entoni Blinken: Sankcije Zapada Rusiji imaju značajan uticaj

"Rusija ne može da nabavi ono što joj je potrebno da modernizuje svoj odbrambeni sektor, da modernizuje svoju tehnologiju, da modernizuje svoja energetska istraživanja,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare