20.9 C
Belgrade
21 C
Belgrade
15, avgust, 2022

Abazović: U prvih 100 dana rada Vlada završila sve prioritete

Crnogorski premijer Dritan Abazović, poručio je da su u prethodnih 100 dana rada aktuelne vlade svi prioriteti završeni ili su pred okončanjem, dodajući da je njegova vlada spremna da Temeljni ugovor potpiše i sa kanonski nepriznatom Crnogorskom pravoslavnom crkvom, prenosi B92.

Abazović je to rekao na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada izvršne vlasti, dan nakon što je potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Abazović je rekao da je vlada spremna da takav ugovor potpiše i sa kanonski nepriznatom Crnogorskom pravoslavnom crkvom.

„Spremni smo da to uradimo i sa (kanonski nepriznatom) CPC. Ne postoji restrikcija da krenemo i ka tim aktivnostima“, rekao je on.

Govoreći o ispunjenim prioritetima vlade, Abazović je rekao da je tu nastavak borbe protiv korupcije, zatim prilagođavanje pregovaračke strukture, regulisanje odnosa s verskim zajednicama, priprema letnje turističke sezone, nastavak reforme javne uprave…

Povodom borbe protiv korupcije i kriminala, crnogorski premijer je kazao da je u proteklih 100 dana bilo tektonskih poremećaja u pozitivnom smislu.

„Imate najveću zapljenu cigareta u Evropi. Imate procese protiv Medenice i Jovanića, slučajeve Lazović i Milović, hapšeni su ljudi u privrednim društvima. Stvorili smo ambijent da tužilaštvo u tandemu Jovanović-Novović ostvari rezultate“, rekao je Abazović.

Na inicijativu pet stranaka predvođenih DPS-om Mila Ðukanovića, za 19. avgust je zakazana sednica parlamenta kada će se glasati o nepoverenju Abazovićevoj vladi.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijarh srpski Porfirije posetio manastir Savinu u Herceg Novom

„Sva je Boka lepa, svaki je kutić njen za divljenje, ali jedno je mesto najlepše, jedno je utočište najsvetije, na jednome negolemom prostoru usredsredio...

Posle Pelosi i američki kongresmeni stižu na Tajvan

Nedugo posle posete predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi delegacija američkih kongresmena stiže danas u dvodnevnu posetu Tajvanu, saopštio je američki institut na Tajvanu. Kako se...

Kremlj: Rusija spremna na korake za razmenu zatvorenika sa SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je ruska strana spremna za profesionalni razgovor i konkretne korake za razmenu zatvorenika...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare