20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Abazović: Temeljni ugovor sa SPC nije potpisan tajno, možemo da ga potpišemo i sa CPC

Crnogorski premijer Dritan Abazović, poručio je danas da su svi prioriteti njegove vlade završeni ili su pred okončanjem u protekih 100 dana vlasti i dodao da je njegova vlada spremna da Temeljni ugovor potpiše i sa kanonski nepriznatom Crnogorskom pravoslavnom crkvom.

Abazović je to rekao na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada izvršne vlasti, dan nakon što je potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

 

Temeljni ugovor sa SPC nije potpisan tajno

 

Predsednik crnogorske vlade poručio je danas da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom nije potpisan tajno, već da je tom činu prisustvovovalo 30 osoba.

Abazović je to rekao odgovorajući na pitanja novinara na pres konferenciji povodom 100 dana rada vlade i istakao da se o Temeljnom ugovoru sa SPC priča 10 godina, a u poslednjih 20-30 dana vrlo intenzivno.

Destabilizacija Crne Gore ima i regionalni kontekst

Crnogorski premijer Dritan Abazović kaže da ne zna da li će njegova vlada preživeti glasanje o nepoverenju zakazano za 19. avgusta u parlamentu, ali ističe da zna da politički neće preživeti deo onih koji su pokrenuli tu proceduru.

„Ne prognoziram im dobru političku budućnost. Šta god bude, spremni smo da dostojanstveno odstupimo. Nastavićemo političku borbu. Svako ko pritisne zeleno svetlo značiće da želi da vrati Crnu Goru unazad i anulira Temeljni ugovor (sa SPC). Neki žele da nas vrate u blato nacionalizma“, rekao je Abazović.

„Ne postoji restrikcija da krenemo i ka tim aktivnostima“, navodi crnogorski premijer.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare