20.9 C
Belgrade
21 C
Belgrade
14, avgust, 2022

Abazović: Temeljni ugovor će biti potpisan

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je da će Temeljni ugovor sa SPC biti potpisan, a da će svako biti odgovoran za svoje poteze.

„Pitanja koja i dalje izazivaju neku nedoumicu treba sklanjati sa dnevnog reda na način da se svim verskim zajednicama u Crnoj Gori omogući potpuno adekvatan i isti tretman“, rekao je sinoć Abazović za TVCG komentarišući stav predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da „ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC kakav je sada pokrenuće inicijativu za smenu Vlade“.

Abazović je naveo da razume politički kontekst te izjave, ali da nije za varijante da se uslovljava Vlada.

„Vlada ima svoj programa rada, svi su bili upoznati kada su iskazali podršku Vladi šta ce biti zadaci, ovaj zadatak moramo da završimo da bi mogli da se bavimo drugim stvarima“, ukazao je Abazović, dodajući da se očekuje jako teška jesen i problemi koji nisu generisani u Crnoj Gori.

„Tako da će se to definitivno desiti, u ovoj ili onoj formi, ali ukoliko neko posle toga povuče politicki potez, ništa, svi ćemo snositi odgovornost za ono što će biti“, rekao je Abazović. Crnogorski predsednik Milo Đukanović najavio je da će i formalno pokrenuti pitanje smene Vlade ukoliko sledeće nedelje bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC na način na koji je najavio premijer Dritan Abazović.

On je u intervjuu za N1 ocenio da u tekstu tog ugovora nisu dovoljno zaštićeni državni interesi Crne Gore, kao i da je sve rađeno veoma trapavo.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijarh srpski Porfirije posetio manastir Savinu u Herceg Novom

„Sva je Boka lepa, svaki je kutić njen za divljenje, ali jedno je mesto najlepše, jedno je utočište najsvetije, na jednome negolemom prostoru usredsredio...

Posle Pelosi i američki kongresmeni stižu na Tajvan

Nedugo posle posete predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi delegacija američkih kongresmena stiže danas u dvodnevnu posetu Tajvanu, saopštio je američki institut na Tajvanu. Kako se...

Kremlj: Rusija spremna na korake za razmenu zatvorenika sa SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je ruska strana spremna za profesionalni razgovor i konkretne korake za razmenu zatvorenika...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare