24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Abazović: „Potpisivanje Temeljnog ugovora početkom avgusta“

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da se potpisivanje temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom može očekivati početkom avgusta.

Komenatrišući izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija da nisu prihvatljive izmene ugovora sa SPC, Abazović je rekao da je Vlada izabrala da ima inkluzivnu priču vezano za temeljni ugovor, prenele su Vijesti.

„Svako brani svoje svoje stavove i svoje interese“, kazao je on novinarima.

Istakao je i da nikakve novitete nije čuo u vezi sa komentarima na temeljni ugovor.

„Nakon što se zatvori ovaj proces dostavljanja mišljenja, možemo očekivati potpisivanje početkom avgusta. Nismo dogovorili datum, ali to je proces koji je doveden do kraja“, naglasio je Abazović.

On ističe da ne stoji priča da taj dokument nije usklađen sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

Poručio je da svi treba da rade na afirmisanju dobronamernih poruka, te da se suprotstavlja svemu što to nije.

„Vrlo sam kritičan prema bilo kome ko nije na fonu pomirenja i stvaranja građanskog društva i kosmopolitske svesti“, poručio je on.

Temeljni ugovor je usvojen na sednici Vlade Crne Gore 8. jula, iako za to, kako tvrde DPS i SDP, premijer nije obezbedio kvalifikovanu većinu koju su konstituenti nove vlasti dogovorili koalicionim sporazumom.

Lider DPS i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i Abazović sastali su se 19. jula i dogovorili formiranje stručne komisije koja će ispitati ustavnost odredbi ugovora i to, kako je planirano, najkasnije do 31. jula.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić obratiće se javnosti večeras od 21 čas na tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" svoje gostovanje večeras u 21 čas na TV Prva Predsednik Vučić je juče u obraćanju...

Umetnička instalacija „Budućnost kakvu želimo“ predstavljena u Botaničkoj bašti

Umetnička instalacija "Budućnost kakva nas čeka/ Budućnost kakvu želimo" glavne umetnice i dizajnerke Eme Milutinović sa grupom drugih mladih aktivista, povodom Međunarodnog dana mladih,...

Na Cetinju ubijeno više osoba, među kojima i napadač

Broj žrtava masakra na Cetinju, koji je počinio Vučko Borilović, raste iz časa u čas. Prema poslednjim informacijama ubijeno je najmanje 11 osoba, među...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare